Верстапен на 100 процента остава в Ред Бул


Верстапен на 100 процента остава в Ред Бул
Снимка: Gulliver/GettyImages

1690 0

Шефът на отбора на Ред Бул Кристиан Хорнер е убеден на 100 процента, че пилотът Макс Верстапен ще продължи да бъде част от тима и през следващата кампания. Холандецът и Ред Бул започнаха сезон 2020 с големи надежди да отправят предизвикателство към Мерцедес за световната титла.

„Сребърните стрели“ обаче наложиха тотална доминация в Формула 1 през тази кампания, а двете последователни отпадания на Верстапен на „Монца“ и „Муджело“ приключиха шансовете му в борбата за световната титла през настоящата година. Въпреки че съветникът на Ред Бул Хелмут Марко потвърди, че холандският състезател има контракт с отбора до края на сезон 2021, има спекулации, че Верстапен може да използва клауза в договора си, която да му позволи да напусне, след като тимът не му предостави необходимите условия, с които да се бори с Люис Хамилтън за световната титла.

Въпреки че Хорнер не иска да разкрие подробностите около контракта на водещия пилот на отбора, той е на 100 процента сигурен, че холандецът ще продължи да бъде в Ред Бул и през 2021-ва година. „Договорът между пилота и отбора е конфиденциален и е нормално винаги да има спекулации. Нашите пилоти имат дългосрочни договори с Ред Бул. Макс Верстапен на 100 процента остава състезател на Ред Бул и през следващата кампания. Искаме да запазим и Алекс Албън“, заяви Кристиан Хорнер пред ‘RaceFans.net’.

А ето какво каза Карлос Сайнц за решението си да премине във Ферари.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички