Астън Мартин отчете колосални загуби за сезон 2022 във Формула 1


Астън Мартин отчете колосални загуби за сезон 2022 във Формула 1
Снимка: Getty Images

1118 0

Въпреки подписването с основни спонсори - "AMR GP", която контролира отбора на Астън Мартин във Формула 1, се сблъска със загуба от близо 53 милиона паунда през 2022 година, след като отчете всички разходи. Цифрата беше 43 милиона през 2021-а, според "Autosport", а това показва голяма разлика.

 

Какви са причините за загубите?

Това може да се обясни с различните разходи, а също и с незадоволителното представяне на отбора през първия сезон на новите правила.

Цифрите също така отразяват разширяването, през което екипът премина с добавяне на над 100 души работещ персонал. Предишният брой на персонала от 401 се увеличи до 504 през 2022 година.

Все пак този риск с масовото наемане изглежда се е отплатил, тъй като Астън Мартин създаде доста конкурентен болид, който в момента е сред четирите най-бързи през сезон 2023.

Двукратният световен шампион Фернандо Алонсо се отчете със 7 подиума през сезона и е четвърти сред пилотите с актив от 174 точки. Неговият съотборник - Ланс Строл, не успява да запише подобни цифри, но се намира на десетата позиция във временното класиране и има 47 пункта на своето име.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Фернандо Алонсо остави името си за пореден път в историята на Формула 1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички