Пореден дългогодишен рекорд чака да бъде "счупен" от Макс Верстапен в Катар


Пореден дългогодишен рекорд чака да бъде "счупен" от Макс Верстапен в Катар
Снимка: Getty Images

963 0

Двукратният световен шампион във Формула 1 - Макс Верстапен, може да "счупи" още един рекорд, държан от Себастиан Фетел - лидер в най-много обиколки за една кампания - на предстоящото Гран при на Катар.

Отново по стъпките на Фетел

Отправяйки се към уикенда в Катар (6-8 октомври), Верстапен е в отлична позиция да вземе третата си поредна световна титла по време на съботния спринт. Ако той води в основното състезание в неделя за 28 обиколки, то  ще подобри рекорда на Фетел за най-много обиколки (739), водени в сезон.

Нидерландският пилот води със 712 обиколки след победата си на скорошното Гран при на Япония на "Сузука" преди същинската надпревара за Голямата награда в Катар.

Пилотът на Ред Бул "троши" рекорди почти всеки път, когато е на пистата този сезон. Наскоро той стана първият пилот в историята на Формула 1, спечелил десет поредни състезания, засенчвайки рекорда, държан от Себастиан Фетел (9) след Гран при на Италия на "Монца".

На някои фенове им писна от доминацията на Верстапен в спорта, а проучване доказва, че хегемонията му "убива" Формула 1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички