Проучване доказа: Хегемонията на Верстапен убива Формула 1


Проучване доказа: Хегемонията на Верстапен убива Формула 1
Снимка: Getty Images

4686 0

Интересът към Формула 1 е спаднал рязко през 2023 година, показва проучване на "Buzz Radar". Компанията е изследвала реакциите на феновете в социалните мрежи и е стигнала до заключение, че след бързото нарастване на интереса към надпреварата през 2021 година, тази година всички показатели са спаднали.

Причината за това не е изненада - тоталната доминация на Макс Верстапен и "Ред Бул". Общият брой на споменаванията на Формула 1 е намалял с 60%, а притокът на нови последователи - с 40%.

От "Buzz Radar" установяват също, че повечето публикации за състезанието имат негативен тон, като често се използват думите "скучен" и "досаден". А броят на положителните публикации рязко е намалял.

Според статистически портал, ако Верстапен продължи да доминира, до края на 2024 г. новата аудитория на Формула 1 ще намалее с 50%, както и общият интерес към състезанието.

Подобно явление е било наблюдавано за последно през 2018 година, когато Люис Хамилтън спечели титлата си с най-голяма разлика. То обаче не е било в такъв мащаб, както сега. Но Макс Верстапен не се е уморил да печели.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички