"Искам да се състезавам там": Люис Хамилтън заговори за голямата си мечта преди пенсионирането


"Искам да се състезавам там": Люис Хамилтън заговори за голямата си мечта преди пенсионирането
Снимка: Getty Images

1702 0

7-кратният световен шампион във Формула 1 - Люис Хамилтън е постигал какво ли не в спорта, но все още не е изпълнил голямата си мечта - а именно, участие в състезание, провеждащо се на континента Африка.

Желанието на Люис

Люис Хамилтън активно настоява за завръщането на Гран При на Южна Африка в календара на Формула 1. Той смята, че надпревара там ще даде тласък на местната икономика, като същевременно ще постави местната култура под светлините на прожекторите.

"Искам да се състезавам в Африка. Ние сме на всички останали континенти. Когато организираш състезание на дадено място, това носи толкова много внимание и само по себе си е чудесно за икономиката на страната. Когато пътуваме, имаме възможност наистина да се включим в общността и да оставим дълготраен отпечатък там", споделя Хамилтън за "GQ".

Формула 1 посещава всеки континент в света в сезонния си календар с изключение на Африка. Кръг от световния шампионат за последен път се състоя там през 1993 година, когато известната писта "Кялами" беше домакин на Гран При на Южна Африка, спечелена от Ален Прост.

*Още новини за Формула 1 четете на SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички