Резултатът на Фернандо Алонсо в Япония доказа регреса в представянето на Астън Мартин


Резултатът на Фернандо Алонсо в Япония доказа регреса в представянето на Астън Мартин
Снимка: Getty Images

878 0

Пилотът на Астън Мартин във Формула 1 - Фернандо Алонсо се класира на осмата позиция на Гран при на Япония за сезон 2023 на пистата "Сузука" в неделя (24 септември), регресът в представянето на отбора и неговият болид "AMR23" е повече от ясен.

Регресът в Астън Мартин

Въпреки че "AMR23" започна сезона като втория най-добър болид на стартовата решетка, той бързо бива изпреварван от своите съперници. За мнозина машината вече е петата най-добра на решетката и изненадващо, времето за обиколка на Фернандо Алонсо на квалификацията в събота (23 септември) беше по-бавно от това на Себастиан Фетел в "AMR22" през изминалия сезон.

Двукратният световен шампион успя да достигне само 1:30.560, което беше по-бавно от времето му за Q2. Фетел даде време от 1:30.554 с по-бавна кола на международната писта "Сузука" миналата година.

Испанецът не изглеждаше толкова конкурентен, колкото своите съперниците, които се бореха за челните позиции на стартовата решетка. Това още веднъж подчерта колко е регресирала колата през последните няколко състезания.

Алонсо дълго време бе на третата позиция във временното класиране, но наскоро бе изпреварен от Люис Хамилтън и изостава на четвъртото място с актив от едва 174 пункта.

*Още новини за Формула 1 четете на SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички