Абсурдна петиция във Формула 1 отнема световна титла на Верстапен и я дава на Хамилтън?


Абсурдна петиция във Формула 1 отнема световна титла на Верстапен и я дава на Хамилтън?
Снимка: Getty Images

4117 0

Сезон 2021 във Формула 1 определно бе един от най-запомнящите се с факта, че световната титла се реши в последното състезание в Абу Даби, където в последната обиколка Макс Верстапен изпревари Люис Хамилтън и си осигури първата титла.

Малко след това почитател на британския пилот и Мерцедес стартира петиция, с която да се анулира резултатът от Гран При на Абу Даби заради грешно решение на директора Майкъл Маси, а днес петицията има над 100 000 събрани подписа.

Създателят на петицията цели да успее да накара FIA да промени решението и да анулира резултата от Гран При на Абу Даби за 2021 година, с което да короняса Хамилтън като световен шампион. Самият създател вярва, че петицията ще събере 150 хиляди подписа до края на годината.

Легендарният момент на ГП на Абу Даби

Състезанието в Абу Даби през 2021 г. беше едно от най-противоречивите във Формула 1, когато Люис Хамилтън остана на една обиколка от осмата си световна титла. След кола за безопасност в последните моменти от състезанието, съперникът му Макс Верстапен имаше шанса да влезе в бокса за по-свежи гуми. Това го накара да победи британеца в последната обиколка на състезанието.

Решението на стюардите беше оспорено от мнозина. Това беше така, защото между Верстапен и Хамилтън имаше пет обиколки, което би направило почти невъзможно холандецът да изпревари съперника си.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Отборът на Хаас се готви да предприеме голяма стъпка във Формула 1?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички