Люис Хамилтън разкри за трудностите си във Формула 1 и изненада: Преди не можех да...


Люис Хамилтън разкри за трудностите си във Формула 1 и изненада: Преди не можех да...
Снимка: GettyImages

2738 0

Люис Хамилтън вярва, че е извървял дълъг път във Формула 1 и вече не разчита изцяло на инженерите в екипа си, когато става въпрос за посоката на развитие на автомобила. Това, според седемкратния шампион, е различно от ранните му дни в спорта.

Хамилтън призна, че нищо във Формула 1 не е лесно. В интервю за "Fox Sports" 38-годишният състезател посочи как опитът и времето са изиграли своята роля в превръщането му в елитен пилот.

"Физическата страна на спорта - как се храниш, как се приготвяш, следенето на времето, състоянието на гумите. Разбирам колата много повече сега, отколкото когато за първи път дойдох тук. Бях оставен на милостта на инженерите около мен. Преди не можех да взимам решения, нямах право на глас, но сега всичко е различно", сподели Хамилтън.

"Сега обаче мога да правя много повече. Знам от какво имам нужда, когато стане дума за болида ми. Има много области, в които съм се подобрил. Сега съм много по-спокоен", добави още британецът.

Люис Хамилтън направи своя дебют във Формула 1 за Макларън през 2007 година и оттогава "пренаписа книгата" с рекорди в спорта почти сам. Той вече е в своя 17-ти сезон, британецът е седемкратен световен шампион със 192 класирания на подиума, 103 победи и 103 полпозишъна.

ВИЖТЕ ОЩЕ: В Мерцедес нямат "План Б", ако Хамилтън реши да се пенсионира.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички