Провал за Хамилтън в Китай, Розберг тръгва първи


Провал за Хамилтън в Китай, Розберг тръгва първи

823 0

Страхотната форма на Нико Розберг продължава и в Китай, след като немският пилот на Мерцедес ще стартира от първа позиция в Гран при на Китай. Днес вицесветовният шампион записа най-бързо време и отново е фаворит за победата, след като вече записа два поредни успеха в първите два старта за сезона.

Пилотът на "сребърните стрели" записа време от 1:35.402 минути, като беше с над половин секунда по-бърз от втория в класирането - Даниел Рикардо с болида на Ред Бул .

След доминацията си в тренировките екипът на Ферари се провали в опит да стигне до победата, след като Кими Райконен и Себастиан Фетел се класираха съответно 3-и и 4-и и дори не се възползваха от проблемите на Люис Хамилтън.

Световният шампион ще стартира последен на пистата "Шанхай", след като така и не успя да запише обиколка за време заради проблем с хибридния модул в своя болид и ще трябва да започне състезанието от последно място.

Зад двата болида на Ферари ще потеглят Валтери Ботас, Данийл Квят, Сетхио Перес, Карлос Сайс, Макс Верстапен и Нико Хюлкенберг, който завърши топ 10.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички