Михаел Шумахер планирал да стане мениджър на сина си Мик


Михаел Шумахер планирал да стане мениджър на сина си Мик
Снимка: Getty Images/Guliver

3973 0

Легендата на моторните спортове - Михаел Шумахер, е имал планове да стане мениджър на своя син Мик и да наставлява кариерата му по пътя към заветната мечта Формула 1, пише "24 часа". Разкритието е на бившият агент на 7-кратния световен шампион - Вили Вебер. Плановете на легендата обаче се провалиха след инцидента със ски в Алпите, след който германецът остана прикован на легло.

"Това можеше да бъде страхотна история. Много родители не искат децата им да се занимават с автомобилизъм, защото е опасно и изисква много средства. Михаел обаче знаеше как да действа, с кои отбори евентуално да преговаря. На Мик не му е лесно, защото непрекъснато го сравняват с баща му. Все пак носи фамилията Шумахер", заяви Вебер.

Както е известно, младият Мик стана шампион във Формула 3 и вече кара във Формула 2. Наскоро той направи тестове с автомобили "Ферари" и "Алфа Ромео" от Формула 1. Той е член на академията за млади пилоти на Скудерията. Каква бе последната добра новина около Шумахер-старши вижте в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Нов в Левски започна кариерата си в баскетбола, но футболът го спечели

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички