Мик Шумахер: Нямам търпение за теста във Формула 1


Мик Шумахер: Нямам търпение за теста във Формула 1
Снимка: Getty Images/Guliver

1297 0

Синът на легендата във Формула 1 Михаел Шумахер - Мик, сподели, че е изключително развълнуван от възможността да направи първо тестово каране в най-популярното автомобилно състезание в света. Вчера стана ясно, че 20-годишният Мик ще направи първи тест във Формула 1 на пистата в Бахрейн на 2 април, а на следващия ден той ще изпробва и болида на Алфа Ромео.

"Нямам търпение и съм сигурен, че това ще бъде невероятно преживяване. Засега обаче се опитвам да оставя мислите за теста във Формула 1 настрана, защото чакам с нетърпение да се състезавам във Формула 2", сподели Мик, който ще направи и официалния си дебют във Формула 2 този уикенд, отново в Бахрейн.

Германецът стана шампион във Формула 3 през миналата година, а през януари се присъедини към академията на Ферари, където баща му постигна най-големите си успехи. Мик бе избран от ръководството на Ферари за тестово каране заедно с друг млад пилот - британеца Калъм Илът.

"Мик и Калъм са пилоти, които показват своя потенциал. На този етап от кариерата им ще бъде много полезно за тях да карат в официални състезателни условия в Бахрейн и Барселона", коментира босът на Ферари Матиа Биното. Илът ще има възможност да направи тест във Формула 1 в Барселона на 14 и 15 май.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички