Хамилтън изравни Сена и Фанджо с триумфа на "Монца"


Хамилтън изравни Сена и Фанджо с триумфа на "Монца"

945 0

Световният шампион Люис Хамилтън спечели за пети път в кариерата си полпозишъна на "Монца" преди състезанието за Гран при на Италия. Английският пилот на Мерцедес изравни постиженията на легендите Айртон Сена и Хуан Мануел Фанджо, като Хамилтън е първият след Сена с три поредни победи в квалификациите на класическото трасе.

Времето на Хамилтън бе 1:21.136 минути, а съотборникът му и основен конкурент за титлата Нико Розберг бе с близо половин секунда по-слабо, поради което германецът продължава да няма на сметката си полпозишън на "Монца".

Малко радост имаше и за домакинските тифози, защото Себастиан Фетел се нареди на трета позиция с Ферари, но темпото бе с осем десети по-слабо от това на Хамилтън. Един от силните хора в Мерцедес Ники Лауда изрази задоволствтото си от голямата преднина пред Скудерията, защото "на "Монца" от Ферари може да се очаква всичко".

Кими Райконен се представи по-добре от съотборника си във втората част на квалификациите, но остана едва четвърти в решителния трети сегмент с 0.930 секунди изоставане от Хамилтън.

Валтери Ботас с 1.253 секунди пасив спрямо лидера приключи на пето място, а Макс Ферстапен, Серхио Перес, Нико Хюлкенберг и Естебан Гутиерес допълниха топ 10. Мексиканският пилот влезе в историята като първият състезател на новия екип Хаас, който се класира за третата част на квалификациите.

В последното си Гран при на Италия Фелипе Маса остана 11-ти в пресявките преди състезанието.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички