Задава ли се нов титаничен боксов сблъсък с участието на Тайсън Фюри?


Задава ли се нов титаничен боксов сблъсък с участието на Тайсън Фюри?
Снимка: GettyImages

1327 0

Последните информации от света на бокса тотално взривиха обстановката, след като стана ясно, че още през тази година феновете на великия спорт може да наблюдават зрелищен сблъсък от тежка категория още през тази година.

Така надеждите на промоутъра на Тайсън Фюри – Боб Аръм, за обединяващ всички титли в тежка категория мач, може и да се сбъднат. Твърди се, че щабът на Фюри е започнал преговори с Олександър Усик за битка през месец декември, но при условие, че украинецът победи Антъни Джошуа. Техният реванш е на 20 август в Джеда, Саудитска Арабия.

"Циганският крал" е шампион на WBC, но откакто защити пояса си през април на "Уембли" срещу Дилиън Уайт тръби, че се е оттеглил от бокса. В същото време отдавна тиражират слухове, че може да се стигне до британски дуел между Фюри и Антъни Джошуа, но само, ако Усик запази титлите на WBA, WBO, IBF и IBO.

"Ще ви кажа след няколко седмици, след като мине боят между Усик и Джошуа", заяви Аръм на въпрос за предстоящ бой с някой от двамата.

"Лично аз се надявам Усик да спечели, защото вече съм говорил с хората му и според мен те са нетърпеливи да се срещнат с Тайсън Фюри. Надявам се такъв мач да се случи през декември или в началото на следващата година", подчерта Аръм в интервю за Barbershop Conversatons.

"Според мен Усик е по-голям талант от Джошуа и определено е по-бърз. Аз бих искал Усик да е съперник в мач, обединяващ всички титли. Но може и да стане по друг начин", допълни опитният промоутър.

Вижте най-актуалните новини от света на бокса!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички