Кубрат Пулев срещу Острова - как се справя българинът срещу британците?


Кубрат Пулев срещу Острова - как се справя българинът срещу британците?
Снимка: Liubomir Asenov / LAP.bg

2360 0

Кубрат Пулев ще излезе за 33-и път на професионалния ринг след само няколко часа в Лондон. Там той ще даде реванш на великобританеца Дерек Чисора, който бе сразен от българина преди цели шест години.

Тогава на 5-ти юли 2016 г. Кобрата печели европейската титла в Супертежка категория след 12-рундов мач с претендента си, а домакин на срещата бе любимата Германия на българина, където той изиграва по-голяма част от срещите си, или по-конкретно втория по-големина град в страната - Хамбург.

Всъщност това е една от петте срещи, в които Пулев се боксира срещу боец от Острова. Той го прави срещу пет различни противници, в събота ще го направи отново срещу Чисора, а заветната цел - реванш срещу Джошуа.

Но какъв е активът на българина срещу великобритански съперници?

Възпитаникът на БК ЦСКА е записал 4 победи и 1 загуба във въпросните срещи, а в две се е стигнало до нокаут. При загубата от Антъни Джошуа и в петия професионален мач на столичанина - срещу Мат Скелтън. Тогава българинът отнася великобританеца след едва 2:14 минути, а сблъсъкът се провежда на 30 януари 2010 г. в Германия.

Пулев продължава да побеждава наред през годините и така идва време за защита на току-що спечелената IBF international Супертежка категория. Тя бива завоювана след цял мач срещу американеца Травис Уолкър, а защитата изглежда доста по-лесно постигната. Тя идва след 3-минутна среща с великобританеца Майкъл Спрот, който в точно 3-атата минута се отказва. Това бива петнадесетата поредна професионална победа за Пулев.

Кобрата продължава да защитава или печели нови отличия, губи първата изключително важна среща в кариерата си - от Владимир Кличко, и така стига до среща №24 - първата срещу Дерек Чисора. Двамата се борят мъжки и изкарват цялата среща, но по-голяма част от съдиите, все пак, отсъждат победа в полза на българина. Така идва и въпросната европейска титла от 2016 г., както и предстоящите срещи на родна сцена.

В три поредни години София посреща зрелищните победи на Пулев, а последната е отново срещу великобританец. На 27 октомври 2018 г. Кобрата официално става за втори път претендент за световната титла, след като надделява над братовчедът на Тайсън Фйри - Хюи. Срещата е оспорвана, но съдиите единодушно обявяват българина за победител.

ВИЖТЕ ОЩЕ: ГЛЕДАЙ ПУЛЕВ - ЧИСОРА НА ЖИВО - ВИЖТЕ КАК!

Кубрат влиза в участие в още две срещи през следващите месеци, които правят рекордът му 28-1 - побеждава Богдан Дину и Ридел Букър в Калифорния. Така българинът е в подем и се готви за сблъсъка на живота си, в който девиза "всичко или нищо" важи с пълна сила. Той трябва да се изправи срещу Антъни Джошуа, но срещата така и не се провежда по първоначален план.

Все пак Уембли приема този мач от историята на 12 декември 2020 г., а залогът са титлите на IBF, WBA, IBO и WBO. Пулев така и не успява да триумфира, а Джошуа побеждава с нокаут след 2:58 минути. Кобрата издържа 9 рунда, а по-късно става ясно, че българинът е бил с КОВИД-19 седмици преди срещата и това му се е отразило крайно негативно.

ВИЖТЕ ОЩЕГЛЕДАЙ ПУЛЕВ - ЧИСОРА НА ЖИВО - ВИЖТЕ КАК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички