Американските промоутъри на Пулев плащали милиони на мафиот заради Тайсън Фюри


Американските промоутъри на Пулев плащали милиони на мафиот заради Тайсън Фюри
Снимка: Instagram

6901 0

Боксовата компания Top Rank е платила на известния ирландски мафиот Даниел Кинахан над 4 милиона долара за двубоите с участието на Тайсън Фюри, които ирландецът промотира от 2019 до 2021 година. Това разкри председателят на Top Rank Боб Аръм пред Yahoo Sports.

Аръм сподели, че е платил на Кинахан „поне милион“ за всяка от четирите срещи на Фюри с Дионтей Уайлдър за световната титла в WBC (2 пъти), Том Шварц и Ото Уолин.

Компанията Top Rank платила парите на друга компания, наречена Hoopoe Sports Agent, която е регистрирана в Дубай, Обединените арабски емирства, за която се смята че е именно на Кинахан. Top Rank представлява и най-добрия български боксьор Кубрат Пулев, който често участва в боксови мачове чрез американската компания.

Трафик на наркотици и оръжия

Даниел Кинахан беше обвинен от правителството на САЩ в управление на международна група за наркотици и в трафик на огнестрелни оръжия и му бяха наложени строги санкции.

Тези санкции замразяват активите му в САЩ, включително и банкови сметки. Кредитните му карти са блокирани и той не може да лети с американски авиокомпании.

5 милиона долара награда за ареста на Кинахан

Правителството определи награда от 5 милиона долара за неговия арест и осъждане, както и награда от по 5 милиона долара за баща му Кристофър В. „Кристи” Кинахан-старши и неговия брат Кристофър В. Кинахан-младши.

Компанията Hoopoe Sports Agent също беше солено глобена. Смята се, че сега Даниел Кинахан живее в Дубай от 2016 година, където беше извършен неуспешен опит за покушение срещу него.

Има ли общо Кинахан с битката на Тайсън Фюри?

Top Rank започна да се разграничава от Кинахан в резултат на санкциите на САЩ. Очаква се битката на Фюри с Дилиън Уайт на 23 април на лондонския стадион "Уембли" да има европейски рекорд за посещаемост от 94 000 фенове.

Аръм съобщи в четвъртък, че платеният вход на живо ще бъде над 26 милиона долара, а Кинахан въобще не е участвал в организацията на този мач.

Аръм беше попитан как изобщо се е примирил да прави бизнес с Кинахан, като се има предвид неприятната му репутация, когато започнаха да си сътрудничат преди години.

„Кинахан ми се обади и проведохме дълъг разговор“, каза Аръм пред Yahoo Sports. „Той има деца и каза, че иска да се измъкне от тези други неща. Той ми каза: „Боб, направих някои лоши неща в живота си. признавам го. Но вече не се занимавам с това. Просто се опитвам да изчистя живота си и да бъда законен бизнесмен.“ Не бях замесен в никое от нещата, които той може да е правил преди и той ми казваше, че не прави нищо.“

По време на съвместната им работа обаче Аръм забелязва някои неприемливи подходи от Кинахан и се усъмнява дали той върши законни неща и логично започва да се отдалечава от ирландеца.

Междувременно Тайсън Фюри получи лоша новина преди важния мач за титлата в WBC срещу Дилиън Уайт

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички