Василий Ломаченко се завърна от войната в Украйна със зрелищна победа на ринга (ВИДЕО)


Василий Ломаченко се завърна от войната в Украйна със зрелищна победа на ринга (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

4220 0

Украинският боксьор Василий Ломаченко победи с единодушно съдийско решение Джамейн Ортис в легендарната зала "Медисън Скуеър Гардън" в Ню Йорк. Бившият световен шампион от Украйна спечели със 115-113, 116-112 и 117-111 от тримата съдии, но победата далеч не бе толкова категорична.

Това бе първи мач за Ломаченко, след като се отказа от мач за обединяване на поясите в дивизията по-рано тази година. Той прекъсна боксовата си кариера, за да се върне в родината си, след като Русия нахлу в Украйна, за да се запише в силите за териториална отбрана.

Американецът Ортис бе първият опонент на Ломаченко след завръщането му на боксовия ринг, като предимството във височината и размаха му помогнаха за енергичен старт на мача. Ортис, който е с осем години по-млад, правеше точни попадения от дистанция, с които посини дясното око на Ломаченко.

В тези ранни рундове на Ломаченко му беше трудно да намери собствения си ритъм. Ортис го изхвърли с интензивност и силни удари. В отговор украинецът увеличи темпото на работа. С напредването на двубоя той започна да нанася силни прави удари в главата на Ортис, с които обърна битката в своя полза.

Последните два рунда бяха много силни за Ломаченко и именно с тях украинецът се добра до победата. След победата Василий Ломаченко поиска мач срещу Девин Хейни, който притежава четирите пояса в дивизията и изгледа мача на живо в "Мадисън Скуеър Гардън".

През април мениджърът на Ломаченко заяви, че Василий ще остане в Украйна, докато войната не приключи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички