От войната в Украйна до ринга: Усик вече се готви за реванш с Антъни Джошуа


От войната в Украйна до ринга: Усик вече се готви за реванш с Антъни Джошуа
Снимка: Getty Images

2083 0

Световният шампион в тежка категория Олександър Усик се готви за реванш с Антъни Джошуа, след като стана ясно, че официално е напусна родната си Украйна, където се сражаваше за страната си във войната с Русия.

"Той вече е в Европа, за да започне да тренира за втори мач с британеца", заяви промоутърът на шампиона Александър Красюк.

Красюк допълни, че се обсъждат местата за провеждане на битката.

"Обмисляме да се състои в края на юни. Много неща ще зависят от това колко бързо ще успеем да отпечатаме документите", каза той пред Sky Sports. Подробности за дата и домакин на мача Джошуа - Усик вижте тук

Медиите на Острова съобщават, че Саудитска Арабия е едно от местата, които искат да бъдат домакини на битката. Джошуа си върна поясите на WBA, IBF и WBO, като победи Анди Руис-младши в кралството през декември 2019 г. , само че 32-годишният боец ги загуби през септември миналата година с единодушно решение, след като беше победен от Усик в Лондон.

Очакваше се реваншът да се състои през пролетта, но военният конфликт осуети подобни планове. 35-годишният боксьор се завърна в столицата Киев през февруари, за да помогне за защитата на Украйна от нахлуването на Русия. 

Украинецът заяви, че има подкрепата на приятелите и семейството си в желанието си да се завърне на ринга и да победи Джошуа за втори път.

"По този начин мога да помогна на страната си повече и по-добре, отколкото ако съм в териториалната отбрана и тичам из Киев с картечница", казва той във видеопослание в социалните мрежи, в което говори предимно на руски.

Усик, който премина от категория "кръстосвач", където беше обединен световен шампион, е родом от Крим и избра да остане в Украйна, след като Руската федерация анексира полуострова през 2014 г. Ето как реагираха братята Кличко на новината, че Усик напуска родината си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички