Уайт подаде жалба срещу WBC заради избягването на мач между него и Фюри


Уайт подаде жалба срещу WBC заради избягването на мач между него и Фюри
Снимка: Getty Images/Guliver

984 0

Британският боксьор Дилиън Уайт е подал жалба в съда срещу Световния боксов съвет (WBC), заради намеренията на промоутърите на Фюри да отложат мача за световната титла между двамата. В края на миналата седмица стана ясно, че Фюри и другият световен шампион в дивизията - Антъни Джошуа, са се разбрали за два мача през 2021 година, но Уайт е официален претендент за титлата на WBC и наскоро стана ясно, че трябва да получи мач за титлата срещу Фюри до февруари 2021 година.

Президентът на WBC Маурисио Сюлейман сам заяви, че Уайт ще се бие с Фюри, след като Циганския крал премине през третия си мач с американеца Дионтей Уайлдър. "Ще говорим с организациите да елиминираме задължителни защити на титлите, или поне да ги отложим с една година", коментира наскоро Боб Аръм, който е промоутър на българина Кубрат Пулев.

"Всичко това е несериозно и аз повече няма да го търпя", отговори Уайт. От WBC потвърдиха за подадения иск срещу организацията, но отказаха да коментират. Наскоро 32-годишният британец каза, че е нокаутирал Фюри, макар и в спаринг (подробности тук). 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички