Уайт: Защо WBC насърчава Майк Тайсън да се върне, ами ако умре на ринга?


Уайт: Защо WBC насърчава Майк Тайсън да се върне, ами ако умре на ринга?

944 0

Британският боксьор Дилиън Уайт заяви, че се опасява да не би Майк Тайсън да издъхне на ринга, ако се завърне на него през тази година. Наскоро председателят на Световния боксов съвет - Маурисио Сюлейман, заяви, че може да организира мач между 53-годишния американец и шампиона на WBC - Тайсън Фюри. Но според Уайт, Сюлейман не бива да насърчава това "глупаво" завръщане на Тайсън.

"Глупаво е. Ако не могат да разрешат двубой с мен в продължение на 3 години, защо, по дяволите, ще разрешат бой между 53-годишен и 31-годишен мъж? Няма смисъл. Това е глупаво, не бива да го насърчава. Ами ако се върне и умре на ринга? Какво ще стане тогава?", коментира британецът пред talkSPORT.

"Вече има достатъчно мрак и достатъчно кал, хвърлена върху спорта такъв, какъвто е, не ни трябва повече", призова Уайт. Както е известно, Железния Майк за последно се боксира професионално през 2005 година, когато загуби от Кевин Макбрайд.

"Добре е да гледате как някой прави едноминутен клип в Instagram. Върнете се на ринга и се бийте в 12 триминутни рунда... Не ме разбирайте погрешно, той вероятно все още има силата да набие много момчета, но на тази възраст умът ви казва неща, очите ви виждат неща, но тялото ви няма да ви позволи да го направите. Може да мислиш, че още си това и онова и отиваш срещу тези млади момчета", продължи боксьорът.

"Ти си легенда, ти си жива легенда. Той може просто да е почувствал, че иска да се тества, но има по-лесни начини да го направи от това да се върне и да се бие с тези млади, гладни момчета. Може да се нарани сериозно и това е най-голямото притеснение за мен", завърши Дилиън Уайт. А защо Антъни Джошуа не би се боксирал срещу Тайсън вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Левски


7 важни извода за Левски, които си направихме в двойната криза

Като отхвърлим коронавируса и глобалното му влияние върху спорта и футбола в България, у нас от началото на...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама