Джошуа срещу Усик: Как украинецът се изгаври с Кубрат Пулев след загубата му и чака ли го същото?


Джошуа срещу Усик: Как украинецът се изгаври с Кубрат Пулев след загубата му и чака ли го същото?
Снимка: Gulliver/Getty Images

22700 0

Остава съвсем малко време до очаквания с огромен интерес сблъсък в бокса при най-тежката категория. Дуелът Джошуа - Усик ще определи кой ще разполага с 3 от 4-те най-престижни колани (WBA, WBO и IBF) и кой ще може да се нарича световен шампион.

Разбира се, 31-годишният британски състезател е големият фаворит на анализатори и букмейкъри, докато украинецът, който е с 3 години по-възрастен от опонента си, е поставен изцяло в ролята на аутсайдер. Мнозина дори го възприемат като "досадно изпитание" преди това, което всички искат - мач между Ей Джей и Тайсън Фюри.

Самият Усик обаче със сигурност вярва в успеха. Той вече се е доказал в бокса, но тепърва му предстои да го стори и в най-тежката категория, към която премина сравнително наскоро. За него се знае от немалко време, че ще бъде задължителен претендент на WBO и следователно бе потърсен за коментар веднага след края на последния състезателен мач на Джошуа.

А както всички ние помним, той бе през декември месец миналата година и срещу българския претендент на IBF Кубрат Пулев. За наше съжаление, Кобрата нямаше шансове на ринга и загуби, но въпреки това впечатли с това колко дълго издържа, въпреки че бе запращан на няколко пъти на земята.

В крайна сметка Джошуа победи с нокаут в 9-ия рунд. Когато пък Усик бе потърсен за коментар след тази среща, той не се изрази особено уважително спрямо българския състезател, като направи предположение за доста странна и далеч от подкрепена с факти теория.

Украинецът сподели, че Джошуа не е искал да приключи битката си толкова рано - още в 3-ия рунд, защото не е бил на професионалния ринг от дълго време и е имал намерение да удължи изпитанието си, за да трупа практика. Все пак накрая сякаш опита да замаже положението, осъзнавайки, че не е особено уважително спрямо Пулев, и допълни, че е възможно и просто Антъни да не е имал шанса да се справи по-бързо.

"Лично аз мислех, че битката ще приключи някъде около шести или седми рунд, но те издържаха девет рунда. Мисля, че ако Антъни не приключи битката в трети рунд, той или не можеше, или просто не искаше" - бяха част от думите му пред британското издание "Сън".

Е, предстои да видим дали Усик ще победи Джошуа и ако не, дали световният шампион ще му "даде" и на него повече рундове, за да "потренира". Мачът е в събота (25.09) в полунощ. От територията на България има един-единствен начин мачът да се наблюдава - вижте стъпка по стъпка как да гледате Джошуа - Усик.

Вижте и най-зрелищния нокаут в кариерата на Олександър Усик (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички