Треньорът на Уайлдър обясни как се стигна до предаването на мача


Треньорът на Уайлдър обясни как се стигна до предаването на мача
Снимка: Getty Images/Guliver

20091 0

Треньорът на Дионтей Уайлдър Джей Дийас отрече да е вземал решението екипът на бокьора да прекрати мача му с Тайсън Фюри. Както е известно, след хвърлянето на кърпата от ъгъла на американеца, съдията присъди победа с технически нокаут на Фюри и така той отне титлата на Уайлдър на Световния боксов съвет.

Когато реферът спря мача, тъмнокожият боксьор вече беше окървавен и натъртен, но Дийас казва, че е искал той да продължи да се бие. Въпреки това ситуацията се е разгърнала така, че вторият треньор на Уайлдър - Марк Брелан, е хвърлил кърпата, предавайки мача. 

"Аз съм главен треньор на отбора, но ние правим нещата малко по-различно. В 99% от случаите главният треньор е и човекът, който е водещ треньор в ъгъла. Нашият отбор е малко повече като тим по американски футбол. Имаме офанзивен и дефанзивен ко-координатор. Това, което се случи между рундовете, беше, че Марк каза нещо за хвърляне на кърпата, но аз му казах: Не правете това". Не мислех, че трябва да го прави", заяви треньорът, цитиран от "Metro".

"След това двубоят продължи малко и тогава видях, че кърпата се хвърля, но не съм разговарял с Марк за това. Той е човекът, който я хвърли. Ще говорим и ще разберем какво точно се е случило. Не мислех, че трябва да се хвърля кърпата. Дионтей е боксьор, който ще ви каже директно: "Не хвърляйте кърпата". Винаги трябва да се има предвид, че Дионтей е страховит пънчър, така че, винаги е трудно, защото той има тази способност да направи голям удар и да обърне нещата", допълни Дийс.

"Случи се каквото се случи, но Дионтей се справя добре. Ще се завърне. Ще бъде по-добър, но поздравления за Тайсън и неговия екип. Бяхме развълнувани да сме част от шоуто с него", завърши треньорът. А какво каза Уайлдър по повод хвърлената кърпа вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички