Тайсън Фюри спира с бокса след мегабоя с Антъни Джошуа


Тайсън Фюри спира с бокса след мегабоя с Антъни Джошуа
Снимка: Guliver/GettyImages

4581 0

Шампионът на Световния боксов съвет Тайсън Фюри обяви, че ще прекрати състезателната си кариера през 2021 година. В предаването "This Morning" британецът обяви, че възнамерява да спре с бокса, след като излезе на ринга още два пъти. Това по всяка вероятност ще бъдат третият му мач с Дионтей Уайлдър и битка с Антъни Джошуа за обединяване на всички значими титли в тежка категория.

"Остават ми още два двубоя и тогава наистина ще помислим какво да правим. Непобеден съм в 31 професионални двубоя, това е 12-ата ми година като професионалист", заяви боксьорът, който се появи в предаването със своята съпруга Парис.

"Вече бях безспорен световен шампион в тежка категория. Когато победих Кличко, имах всички колани. Никога не съм ги губил. Трябваше да отделя време, за да се справя с проблемите си с психичното ми здраве, така че, това са моите колани. Докато човек не бъде победен на боксовия ринг, как може да претендираш да си шампион?", каза още Фюри. Подобно решение може да вземе и Дионтей Уайлдър, който преди реванша с Фюри каза, че ако бъде нокаутиран, ще прекрати кариерата си. Вижте изказването му в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички