Официално: Донтей Уайлдър срещу Тайсън Фюри за 3-и път още това лято


Официално: Донтей Уайлдър срещу Тайсън Фюри за 3-и път още това лято
Снимка: Guliver/GettyImages

6047 0

Малко повече от седмица след тежкия побой, който Тайсън Фюри нанесе на Дионтей Уайлдър, американецът е готов за 3-и епизод на превърналия се в легендарен сблъсък между американеца и Циганския крал. Официално тази нощ Бронзовия Бомбардировач е използвал клаузата си за реванш срещу британеца и феновете на професионалния бокс ще се насладят на 3-и трилър между двама от най-добрите представители на тежка категория в последните 15-20 години. 

Боб Аръм, който е собственик на "Top Rank" и представлява интересите на Фюри в САЩ, говори пред ESPN за решението на Уайлдър и обяви, че сега започват преговорите относно детайлите за сблъсъка между двамата. Това е възможно, след като Аръм вече се погрижи Кубрат Пулев официално да получи мач срещу Антъни Джошуа

Легендарният мениджър сподели, че ще се търсят бързи преговори, а датата ще е 18-и юли. Арена на сблъсъка ще е "MGM Grand Arena" в Лас Вегас, където се проведе и втората битка между двамата титани в тежка категория. Фюри искаше да се бие във Великобритания, но това е много малко вероятно на този етап. 

"Сядаме на масата за преговори, за да разнищим всички детайли. Датата е перфектна за нас и за ESPN, тъй като попада в диапазон без много спорни събития (бел.ред. - след края на Евро 2020), което е добре за самия сблъсък. Това е след плейофите в баскетбола, бейзболът ще е в средата на сезона и няма никакъв футбол. Идеално време. Дори и в MGM Grand смятат, че това е перфектната дата", обоснова се Аръм за избора на дата. 

От лагера на Уайлдър потвърдиха, че са поискали по официален път реванш, което означава, че Дионтей няма да има нито "подгряващ" мач, нито повече време да се подготви по-добре за сблъсъка с Циганския крал. Според самия него, той няма нужда от допълнителна подготовка, след като Уайлдър се оправда за загубата с абсурдна и небоксова причина (подробности четете тук). 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички