Хърн: Близо сме до мач между Антъни Джошуа и Тайсън Фюри през декември


Хърн: Близо сме до мач между Антъни Джошуа и Тайсън Фюри през декември
Снимка: Guliver/GettyImages

4157 0

Промоутърът на Антъни Джошуа Еди Хърн разкри, че е „готов да подпише договор“ за двубой между клиента му и Тайсън Фюри през декември за абсолютната световна титла в тежка категория. Фюри надигра американеца Дионтей Уайлдър миналия месец, за да грабне пояса на WBC, което означава, че той и Джошуа, притежател на коланите на WBA, IBF и WBO, държат всички четири големи пояса в тежката дивизия.

Слуховете за евентуален мач между двамата започнаха веднага след успеха на Фюри във втората среща с Уайлдър на 22 февруари в Лас Вегас, но Джошуа първо ще защитава титлите си срещу задължителния претендент за пояса на IBF Кубрат Пулев на 20 юни в Лондон. Фюри пък вероятно ще се изправи в трети двубой с Уайлдър през юли отново на американска земя. Въпреки това, Хърн сподели, че разговорите с представителите на Фюри вървят гладко и е напълно възможно да има сблъсък в края на 2020, ако и двамата спечелят срещите си.

„Двамата с Боб Аръм (промоутърът на Фюри) говорихме и сме близо до сключването на споразумение, като обмисляме вариант за мач през декември. Няма причина да не стигнем до съгласие при положение, че и двамата си спечелят срещите през лятото. Остава ни да изгладим още няколко основни неща като рекламни права, излъчване и място на двубоя. Но аз вярвам, че и двете страни искат мача. Декември ще е перфектно време. Да имаме двама световни шампиони в тежка категория от Великобритания е невероятно, но да ги видим един срещу друг за абсолютната световна титла е нещо, което няма да се случи, докато сме живи“, каза Хърн за Press Association.

„Принсипалити Стейдиъм“ в Кардиф, както и Лас Вегас и Саудитска Арабия остават фаворити за сблъсъка. Но Хърн е оптимистично настроен за повече от един мач между двамата британци и е уверен, че двамата ще кръстосат пътища във Великобритания в един момент. „Този мач ще се проведе вероятно 2-3 пъти. Ще има среща в Обединеното Кралство – просто зависи кога точно ще бъде. Декември ни ограничава във Великобритания, просто ни остава с вариант „Принсипалити Стейдиъм“, така че ще разгледаме всички опции, но на първо време трябва да стигнем до сделка и да знаем къде точно сме“, завърши той.

А какво очаква Антъни Джошуа от Кобрата в предстоящия сблъсък помежду им и в кой рунд смята да го нокаутира - четете в този материал на SportLive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички