Светкавичен дебют за историята и 4 нокдауна за 4 минути - какво се случи на галавечерта на Олександър Усик? (ВИДЕО)


Светкавичен дебют за историята и 4 нокдауна за 4 минути - какво се случи на галавечерта на Олександър Усик? (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

28871 0

Олександър Усик защити успешно световните си титли (WBA, WBO и IBF) на карта срещу Даниел Дюбоа. Украинецът стигна до първи нокаут след близо 4 години, като прекрати двубоя в деветия рунд.

Имаше и спорен момент в петия рунд, който беляза мача, а именно удар, който свали Усик на земята. Съдията отсъди, че не е позволен и е под пояса, нещо, което сега е оспорвано от мнозина.

Галавечерта пред двубоя също поднесе много емоции на феновете. С доминиращо украинско присъствие липсваха тежки нокаути, но станахме свидетели на бърз и успешен дебют. Както и на заплетен двубой в 12 рунд за титлата в лека категория на WBO.

Какво се случи на боксовата галавечер?

Откриващите двубои не впечатлиха

В първата битка Брайс Милс победи Деймиан Тимошсупер в лека категория след съдийско решение с 60:54 и 58:56. Дерек Чисора и Бъди МакГирт гледаха битката, която се състоя в 6 рунда.

 

Бърза победа във втория сблъсък

Този се очакваше да е силен сблъсък в тежка категория, но Лазизбек Мулоджонов (4-0, 4 КО) беше по-бърз и по-точен още в първите секунди. Нурсултан Аманжолов (5-1, 4 КО) беше спрян в края на 1-ви рунд. А това решение на рефера на ринга остави сериозни съмнения.

Без напрежение и в следващите двубои, но с украински нокаут

Краят на битката на Рафал Волчецки породи някои противоречия - Ариаза не искаше да боксира, но ударът под колана беше красноречив. Сблъсъкът в средна категория, който бе предвиден да се играе в 8 рунда.

Украинската перспектива в полусредна категория, състезаваща се под флага на Молдова - Васил Чеботар (14-0), спечели срещу колумбиеца Джоел Хулио (39-18) с мощен нокаут.

Впечатляващата серия на Лапин продължава в основната карта преди Усик - Дюбоа

Украинският боец Даниел Лапин се изправи срещу германеца Аро Шварц, търсейки осма победа в осмата си професионална битка за континенталния пояс на IBO в полутежка категория. И успя да я постигне след технически нокаут и прекратяване на двубоя в шестия рунд.

Швар изглеждаше щастлив, че няма да се налжо да понесе още тежки удари от съперника си, който стигна много лесно до крайния успех.

Двама непобедени на ринга

Фьодор Черкашиньом и Анауел Нгамисенге изиграха пълни 8 рунда, като Нгасименеге имаше предимство през целия двубой. След гласуване от съдиите -  75-74 и 78-72 за Нгамисенге, както и равенство 75-75 се стигна до успеха.

Черкашин от Полша, който също представлява Украйна, имаше професионален рекорд от 22-0 (14 КО). Френско-конгоанският Анауел също влезе  непобеден в битката с 12-0.

4 нокдауна за 4 минути

Следващ на ринга излезе Хамза Шийраз. Високо оцененият 24-годишен от Слау спечели титлата на Commonwealth в средна категория през ноември. А сега той победи 33-годишният Дмитро Митрофанов, който можеше да се похвали с рекорд 13-0-1. Очакваше да да бъде най-трудният съперник на британеца досега, но двубоят приключи още във втория рунд. Още в началния рунд се стигна до нокдаун, а после се стигна до още 3 само за 4 минути, което бе достатъчно, за да се сложи край на мача.

Украинецът Ярослав Харциз доминира в 4 рунда срещу поляка Конрад Чайковски в в двубой в лека категория. Той постигна трети успех в своята кариера, като и трите съдийски карти сочеха победа с 40-36 в негова полза.

В битка за титлата в лека категория на WBO

Денис Беринчик от Украйна защити своя пояс и рекорд от 17-0 срещу шведския боец Антъни Йигит (27-3-1). Двамата се биха на Олимпийските игри през 2012 г., където Беринчик беше победител, преди да спечели сребърния медал.

Днес също се получи интересен сблъсък, който се изигра в 12 рунда, като именно последната част предложи най-голямата битка, като Антъни опита да натисне своя опонент.  Това обаче бе далеч от достатъчно, за да може да помечтае за колана на своя съперник. Единодушно съдийско решение със 117-111, 115-113 и 116-112 осигури защитата на титлата за Беринчик.

Дебют за син на боксова легенда

Станахме свидетели на професионалния дебют на Аадам Хамед - син на легендарния Насим Хамед. Той постигна победа още в първия рунд в двубой, който трябваше да се играе в 4. Кърпата от ъгъла на неговия съперник Войтех бе хвърлена след близо 2 минути игра. (ВИДЕО)

Всички боксови двубои в днешната галавечер:

  • Денис Беринчик срещу Антъни Игит, лека категория

  • Дмитро Митрофанов срещу Хамза Шираз, средна категория

  • Даниел Лапин срещу Аро Шварц, полутежка категория

  • Фьодор Черкашиньом - Анауел Нгамисенге, средна категория

  • Рафал Волчецки срещу Роберто Ариаза, средна категория

  • Василе Чеботари срещу Джоел Хулио, полусредна категория

  • Нурсултан Аманжолов срещу Лазизбек Мулложонов; Тежка категория

  • Александър Соломенников срещу Пьотр Гудел; Леко тегло

  • Зияд Алмааюф срещу Янос Пензес, супер лека

  • Брайс Милс срещу Деймиан Тимошсупер лека категория

  • Ярослав Харциз срещу Конрад Чайковски, лека категория

  • Адам Хамед срещу Войтех Хрди, супер полусредна категория.

Основно събитие: Александър Усик срещу Даниел Дюбоа За световните титли на Усик в тежка категория на IBF, WBA и WBO.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички