Дюбоа е "скандално ограбен": Моментът, в който Усик можеше да се сбогува с титлите (ВИДЕО)


Дюбоа е "скандално ограбен": Моментът, в който Усик можеше да се сбогува с титлите (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

51088 0

Олександър Усик оцеля след сериозен спорен момент в петия рунд в двубоя от победата си над Даниел Дюбоа в събота вечер. Феновете на бокса са разделени в мненията си, тъй като британският претендент удари украинския световен шампион в тежка категория със силен удар по линията на колана, само за да бъде отсъден като нисък удар от рефера Луис Пабон.

Ударът на Дюбоа попадна точно в горната част на шортите на Усик.

Украинецът бе категоричен, че ударът е нисък и реферът се съгласи. Той прекара дори няколко минути седнал на ринга, докато му беше дадено време да се възстанови, но се бореше да се изправи отново на крака.

В крайна сметка Усик го направи и битката продължи. Той дори спореше със съдията, като искаше да се поднови по-рано двубоят, а не след дадените 5 минути почивка. Те обаче бяха спазени от рефера.

Когато повторението беше показано, феновете се оказаха разделени, като мнозина смятат, че ударът е напълно законен и изобщо не е нисък. Съ-коментаторът на TNT Sports Карл Фрамптън не се съгласи с решението на рефера и смело обяви, че Дюбоа трябва да бъде световният шампион, но битката продължи и Усик в крайна сметка спечели с нокаут в деветия рунд.

Феновете също реагираха, като един от тях написа: "Ограбен." Втори каза: "Даниел Дюбоа бе ограбен от това да стане световен шампион. Това не е нисък удар. Това е чист удар". Усик също се оправда след двубоя, като заяви, че това не е балет, а бокс.

А дали е такъв преценете сами:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички