Страхотно! Три наши боксьорки ще спорят за титли на Европейското първенство


Страхотно! Три наши боксьорки ще спорят за титли на Европейското първенство
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

1215 0

Фурорът на българките на Европейското първенство по бокс за жени в Будва продължава! България вече има три представителки на финалите на шампионата в Черна Гора. Венелина Поптолева и Светлана Каменова се присъединиха към Севда Асенова в последното стъпало към златния медал.

Поптолева продължи с впечатляващото си представяне и малко след Асенова се класира за финалите в турнира. Тя победи коравата финландка Ема Йокиахо в категория до 52 килограма. Венелина изигра много силно срещата, не се дръпна назад и не трепна пред на моменти нечистите действия на противничката си, за да вземе крайния успех с 5:0 съдийски гласа.

По този начин Поптолева постигна най-големия успех в кариерата си до момента. В спор за златото тя ще се изправи срещу украинката  Тетяна Коб.

Светлана Каменова записа третата победа за България на полуфиналите на Европейското първенство. Тя се класира за финала в категория до 57 килограма, след като се справи с представителката на Гърция Олга Пападату с 5:0 съдийски гласа.

Това е втори финал на Европейско първенство за нея след 2014 година. В опит да спечели първата си титла Светлана ще срещне в събота третата от Игрите в Токио Ирма Теста (Италия). Двете боксираха и на Купа „Балкан“, където победата бе именно за българката.

Вижте как Севда Асенова повлече крак към битките за титлите на нашите момичета.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички