Фурорът продължава! Станимира Петрова донесе четвърти медал за България от Европейското първенство по бокс


Фурорът продължава! Станимира Петрова донесе четвърти медал за България от Европейското първенство по бокс
Снимка: Станимира Петрова

2071 0

Отличното представяне на българските състезателки на Европейското първенство по бокс продължава! Станимира Петрова осигури четвърти медал за България от шампионата в Будва. Световната и трикратна №1 на Стария континент се класира за полуфиналите в категория до 54 килограма на турнира в Черна гора.

Така тя си гарантира минимум бронзово отличие от шампионата. Станимира записа победа над сръбкинята Йелена Зекич. Най-титулуваната ни състезателка се представи на висота в хода на цялата среща и не допусна никакви колебания. Петрова доминираше и в трите рунда, като напълно заслужено се поздрави с успех с 5:0 съдийски гласа. За място на финал в петък Петрова ще боксира с украинката Анастасия Ковалчук.

В другата среща с българско участие днес Златислава Чуканова при 50-килограмовите отстъпи с 2:3 гласа (27:30, 29:28, 29:28, 28:29, 27:30) на ирландката Кейтлин Фрайърс .

В крайна сметка България ще има четири боксьорки на полуфиналите в петък. Освен Станимира Петрова, в битка за участие на финалите ще влязат Севда Асенова (48 кг), Венелина Поптолева (52 кг) и Светлана Каменова (57 кг).

ВИЖТЕ ОЩЕ: Кубрат Пулев отново на ринга - ще се бие два пъти срещу 45-годишен сърбин?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички