Фурорът на българките продължава! Каменова нокаутира датчанка на Европейското по бокс и също си гарантира медал


Фурорът на българките продължава! Каменова нокаутира датчанка на Европейското по бокс и също си гарантира медал
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

1473 0

Страхотните новини за България от Европейското първенство по бокс за жени в Будва продължават! Нашите представителки вече си осигуриха трети сигурен медал в днешния перфектен за тях ден в Черна гора. Светлана Каменова също се класира за полуфиналите и има гарантиран минимум бронзов медал.

Носителката на купите „Странджа“ и „Балкан“ тази година е сред четирите най-добри в категория до 57 килограма. Преди нея медали за България донесоха Севда Асенова (48 кг) и Венелина Поптолева (52 кг).

Светлана не остави шанс на датчанката Мелиса Мортенсен и си гарантира минимум бронзово отличие. Националката ни победи след нокаут във втория рунд, като разликата в класите бе осезаема. За място на финал на 21 октомври българката ще се изправи срещу гъркинята Олга Пападату.

Така Каменова спечели трети медал в кариерата си от голямо първенство. Светлана е първата българка с отличие от световен шампионат – бронз от 2012-а, като има и сребърен медал от Европейското първенство през 2014 година.

В сряда ни очакват още два двубоя с българско участие на четвъртфинали. Златислава Чуканова (50 кг) ще боксира с Кейтлин Фрайърс (Ирландия), а Станимира Петрова (54 кг) ще срещне Йелена Зекич (Сърбия).

А ето защо Кубрат Пулев е разочарован от Тайсън Фюри.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички