Спаринг партньорът на Уайлдър: Дионтей се контузи преди реванша с Фюри


Спаринг партньорът на Уайлдър: Дионтей се контузи преди реванша с Фюри
Снимка: Getty Images/Guliver

1633 0

Планът на Дионтей Уайлдър при подоготовката за реванша с Тайсън Фюри е претърпял неприятен развой в заключителните седмици от тренировъчния му лагер. Американецът получил контузия на бицепса,  това потвърди спаринг партньорът му Жуниор Фа.

"Бях много шокиран от загубата от Фюри. Подготовката и тренировките минаха наистина добре. Дионтей изглеждаше в отлично състояние. Мисля, че той се контузи в края на лагера – не смятам, че това е изиграло основна роля за загубата му, но не знам и със сигурност колко сериозна е била травмата. Той обаче се контузи, това е сигурно – останах изненадан от плана на Фюри. Веднага щом видях Тайсън да не отстъпва назад и да притиска Уайлдър до въжетата си казах „Това ще бъде тежка вечер за Дионтей“. Фюри направи това, което каза, че ще направи – той спря човекът с най-добър удар в бокса“, започна Фа за Sky Sports.

Бившият шампион в тежка категория на Световния боксов съвет (WBC) бе детрониран по-рано през февруари от Тайсън Фюри след нокаут в седмия рунд в Лас Вегас. Впоследствие Уайлдър се подложи на операция на травмираната област и Фа, който редовно прави спаринги с роденият в Алабама боксьор, разкри, че контузията на ръката е станала малко преди втория сблъсък с Фюри.

"От това, което си спомням, уверено мога да кажа, че Дионтей Уайлдър удря най-силно в тежката категория. Просто говорим за различен вид сила. Не мога да го обясня. Знам, че Ей Джей има силни ръце, но Уайлдър е друга категория, когато стовари тежкия си удар, просто те изпраща в безсъзнание. По отношение на тренировки, и двамата си приличат доста. Имат манталитети на победители. Когато тренирах с Уайлдър ми направи впечатление колко интензивен и фокусиран е върху свършването на работата си на ринга. След това той отново е човек“, завърши Фа, за когото се очаква двубой с Джоузеф Паркър.

Съвсем наскоро Кубрат Пулев също се заигра с Тайсън Фюри, като коментира, че първо ще нокаутира Джошуа, а след това ще дойде ред и на Циганския крал (подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички