СНИМКА: Въпреки мръснишките номера на Руис, Джошуа го прегърна топло след двубоя

Въпреки че не беше в най-добрата си форма, Анди Руис даде много сериозен отпор на Антъни Джошуа в реванша между двамата боксьори, завършил с категорична победа на британеца. Мексиканецът до последно се опитваше да потърси размяна на удари с отлично защитаващия се Ей Джей, а в опитите си многократно си позволи да използва мръснишни номер. Най-честият прийом, изпозлван от вече бившия шампион, представляваше поредица от удари в бъбреците или в задната част на главата при клинч. Съдията му направи няколко забележки, но той не се притесни и продължи да изпозлва този метод. 

Това подразни сериозно Джошуа, който на няколко пъти гледаше злобно към Руис, а в 8-ия рунд дори наруши баланса в играта си и се приближи до Анди в опит да го нокаутира, но мексиканецът това и чакаше и нанесе добри, чисти удари. Антъни бързо възстанови позиция и не позволи повече да се отклони от тактиката си, но на пресконференцията след мача сподели, че е искал да напъха юмрука си в главата на опонента, но се е въздържал, следвайки неотлъчно плана за победа над Руис. 

Моментът, в който Антъни Джошуа окървави Руис и показа кой ще спечели (ВИДЕО)

Новият шампион на IBF, WBA и WBO в тежка категория на световния бокс напълно заслужено е Антъни Джошуа, след като британецът показа истински маст...

С финалния гонг обаче двамата боксьори бързо забравиха за номерата по време на битката, като Джошуа прегърна топло опонента си и му каза няколко окуражаващи думи. Ето и снимката на двамата: 

Още по темата

Please select answer!