Моментът, в който Антъни Джошуа окървави Руис и показа кой ще спечели (ВИДЕО)


Моментът, в който Антъни Джошуа окървави Руис и показа кой ще спечели (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/GettyImages

16239 0

Новият шампион на IBF, WBA и WBO в тежка категория на световния бокс напълно заслужено е Антъни Джошуа, след като британецът показа истински мастърклас в този спорт, неутрализирайки тотално Анди Руис и, въпреки че не го нокаутира, демонстрира изключителна стратегия и спечели категорично с единодушно съдийско решение (118-111, 119-110, 118-111). 

Ей Джей показа много силна стратегия и за разлика от първия двубой разчиташе основно на това да спазва дистанция и да разчита на ударите си от разстояние. И именно с тази стратегия той успя да разкървави лицето на Анди Руис и рано-рано да покаже, че този мач ще е много различен спрямо срещата през юни, когато Джошуа беше нокаутиран

Още в първия рунд британецът издебна отлично бившия шампион и с перфектен ляв прав удари Руис от лявата страна на лицето и отвори аркада под лявото му око - рана, която така и не беше овладяна изцяло до края на срещата и определено създаваше проблеми на мексиканеца. В следващите рундове Джошуа използва перфектно това предимство, като тероризираше съперника си точно в тази област, а скулата му се наду значително в края на двубоя. 

Въпреки че успя да нанесе няколко много тежки удара, Джошуа получи критики от феновете за липсата на атаки и нокаут в мач, но Ей Джей обясни по интересен начин стратегията си за мача с Руис (подробности четете тук). Ето и видеото от най-доброто попадение на британеца в мача: 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички