Смили се! Кубрат Пулев прати полски полупенсионер два пъти в нокдаун, но не го нокаутира!


Смили се! Кубрат Пулев прати полски полупенсионер два пъти в нокдаун, но не го нокаутира!
Снимка: Lubomir Asenov / LAP.bg

32861 0

Най-добрият български боксьор при най-тежките Кубрат Пулев показа, че годините са само число, след като безпроблемно надделя над Андржей Вавржик в топ двубоя от галавечерта в Коста Меса.

Родният представител спечели изключително лесно своя двубой, въпреки че беше далеч от ринга в последните година и половина. Той изигра почти перфектен двубой, в който не позволи никакви сериозни атаки от полския си съперник. В същото време българинът успя да прати Вавжик два пъти в нокдаун, но в крайна сметка не успя да го нокаутира. 

ВИЖТЕКалифорния е Българска! Доминация на Пулеви в галавечерта в Коста Меса

Полякът, който е бивш претендент за световната титла, не показа почти нищо в атака, измори се бързо и ясно демонстрира, че най-добрите му дни на ринга са далеч зад гърба му. Не трябва да се пренебрегва и играта на Кобрата, който изпълни отлично тактическия си план и нямаше никакви проблеми да завоюва поредна победа в тежка категория. 

Това беше юбилейна победа №30 за Кобрата на професионалния ринг. Той има само 3 поражения, две от които в битка за световната титла (срещу Кличко и срещу Джошуа). 

СНИМКИ: Обичани и доминиращи - братя Пулеви в действие в САЩ! 

Развой на двубоя на Кубрат Пулев 

Двамата са на ринга и битката започва. Кобрата беше посрещнат като герой при излизането си в залата, като по традиция захода му премина по съпровода на "Притури се планината". 

Рунд №1 

Кобрата очевидно бе в настроение да се бие, след като от самото начало се опита да търси тежки удари с дясна ръка. Вавржик сравнително лесно се отбраняваше в началото, като дефанзивната му игра с крака не позволи на Пулев да вземе сериозно предимство в началото. Българинът обаче беше далеч по-активен в атаките. 

Типичната акция ляв-десен прав от Кобрата влезе в употреба 30 секунди преди края за първа точна комбинация, което му донесе и категорично предимство в рунда. 

Рунд №2 

Полякът продължи да е особено неактивен в атака, опитвайки се просто да отбягва атаките с ляв прав на българина. И този рунд се разви като първия - инициатива в полза на Кобрата и твърде редки атаки от бившия претендент за световната титла от Полша. 

Рунд №3 

Най-накрая Вавржик демонстрира желание да се боксира, като пробва няколко атаки. Това обаче го откри за контраатаки и Пулев се възползва - няколко точни крошета, няколко леви прави и по-силен десен прав, намерил точно главата на поляка. Кобрата приключи рунда с любимата си комбинация ляв-десен прав. 

Рунд №4 

Кобрата започна все по-упорито да търси нокаутиращ удар с дясната ръка. Пред него се откриха няколко възможности, но полякът все пак успя да се защити. 

Рунд №5 

С неприятен удар от Кобрата приключи петият рунд. Той удари с лакът в главата своя опонент, което беше отчетено и от съдията, който предупреди Пулев да бъде по-внимателен. Иначе и този рунд се разви по сходен начин - доминация и много лесен двубой за кубрат. 

Рунд №6 

С десен прав Вавржик бе запратен във въжетата, но не позволи да се стигне до първ нокдаун. Пулев обаче усети, че умората трайно се настанява у опонента му и заигра много по-агресивно в търсене на нокаута. Той пробва комбинацията ляв-десен прав още няколко пъти, но само закачи своя опонент. 10 секунди преди края на рунда Пулев стигна до първия нокдаун в мача, след като Вавржик тръгна в атака с десен прав, размина се с главата на пулев, а българинът с ляв прав прати опонента си на пода. 

Рунд №7 

Пулев продължи да тероризира съперника си с леви прави удари, а 45 секунди преди края пробва ново дясно кроше, което отново разлюля поляка. Рундът приключи с 4 поредни точни попадения с ляв прав от страна на Кобрата. 

Рунд №8 

Осмата част беше открита с втория нокдаун в мача - нова тежка атака на Пулев постави Вавржик в клекнала позиция, а съдията започна отброяване. Полякът все пак не се предаде и продължи боя, но вече позволяваше почти всеки удар на Кобратата да попада в лицето му. В същото време Пулев опитваше постоянно нокаутиращ удар с дясната ръка, но продължи да е неточен. 

Рунд №9 

Вавжик се опита да се хвърли в атака в този рунд, но нямаше сили. Пулев от своя страна продължи със стратегията си - прави удари в главата и рядка употреба на други удари, въпреки че тялото на Вавжик беше постоянно открито. 

Рунд №10 

В последния рунд Кубрат Пулев продължи с правите удари и Вавжик, въпреки че пое повечето удари с главата си, не позволи да бъде нокаутиран - край на мача! 

Проблем преди битката

Двубоят на Кубрат Пулев бе последен в програмата на галавечерта в "Хангара". 

По-интересното около битката обаче бе фактът, че Кубрат Пулев е бил подложен на внезапен допинг тест. Той е помолил представителите на антидопинговата агенция тестът да се проведе след битката, но е получил категоричен отказ - така, броени часове преди да се качи на ринга, Пулев трябваше да дава проба! Фрапиращото е било, че е бил заплашен с анулиране на двубоя, ако откаже да се яви на проверката. Информацията е на пратениците на bTV в Лос Анджелис. 

Преди Кубрат Пулев - Андржей Вавржик

Кубрат Пулев - Андржей Вавржик по ТВ: Къде да гледаме боксовия мач?

Кубрат Пулев регистрира най-високо лично тегло преди мач - 116 килограма. Това е с 600 грама повече от предишния му рекорд - за мача с Кевин Джонсън, който се състоя през 2017 година. Вавржик пък закова кантара на 112 килограма.

До момента в професионалната си кариера на ринга 42-годишният българин има 29 победи - 14 от които след нокаут. Загубите му са три - два пъти в спор за световната титла - от Владимир Кличков и от Антъни Джошуа, както и веднъж от Дерек Чисора. Именно поражението в Лондон от Чисора бе последният мач за Пулев (09.07.2022 г.).

Въпреки че Вавржик е в ролята на абсолютен аутсайдер в този дуел, то той има повече победи и по-малко загуби на ринга от Пулев. Успехите му са 34 - 20 от които след нокаут, а пораженията - 2.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички