Калифорния е Българска! 3 нокдауна, доминация и пълен набор от победи за Пулеви в САЩ!


Калифорния е Българска! 3 нокдауна, доминация и пълен набор от победи за Пулеви в САЩ!
Снимка: Lubomir Asenov / LAP.bg

11161 0

След година и половина отсъствие от ринга най-добрият български боксьор - Кубрат Пулев, се завърна победоносно в професионалния бокс. В Коста Меса, щата Калифорния - Кобрата смачка поляка Андржей Вавржик в ранните часове на 15 декември (петък) и показа, че е готов за силна 2024 година! 

Вечерта в Калифорния беше още по-успешна за България, след като и по-малкият брат Пулев - Тервел, постигна победа - над американеца Дионардо Майър. Това беше и дебют за софиянеца в тежка категория. 

ВИЖТЕКалифорния е Българска! Доминация на Пулеви в галавечерта в Коста Меса

Двамата българи записаха общо 3 нокдауна, демонстрираха страхотна доминация над опоненти си и заслужиха аплодисменти от хилядите, които гледаха двубоя на живо! 

Галавечерта на Кубрат и Тервел Пулеви в Калифорния

Какво се случи в галавечерта на Кубрат и Тервел Пулеви? 

Първият двубой за вечерта в Коста Меса беше и най-краткият. В него Даниел Ернандес записа първо нокдаун, а след това и технически нокаут още в първия рунд срещу Парлей Хесоп, за когото това беше дебют в професионалния бокс. 

Последва ММА битка, която първоначално не беше част от прогрмата в "Хангара", докато в мач №3 в интересен 4-рундов двубой Дориан Мендес постигна победа с единодушно съдийско решение срещу Самуел Паленсия. 

Мач №4 от програмата беше с изключително интересен развой. Джул Олгуйн реализира много ранен нокдаун, който в 6-рундов двубой трябваше да му даде много сериозно предимство. Морено Джуниър обаче се съвзе и след това смачка своя опонент, печелейки категорично всичките оставащи рундове - победа с единодушно съдийско решение. По този начин, Рене Морено остана непобеден в категория "супер леко перо". 

Сега започва мач №5 от програмата.  Битката на Тервел е под №6 в програмата, а веднага след това трябва да започне и първият мач на Кубрат за 2023 година! 

В последния двубой преди мачовете на българите Люк Сантамария надделя над Камерън Краел с единодушно съдийско решение, а с това започнаха и битките на българите. 

Тервел Пулев победи, но не убеди напълно 

По-малкият Пулев излезе пръв на ринга и имаше всички предпоставки да стигне до нокаут срещу американския анонимник Дионардо Майнър. Въпреки че успя да стигне до един нокдаун, българинът не успя да нокаутира своя опонент, който изглеждаше повече заинтересован от циркаджийски номера, отколкото от бокс. 

Все пак Пулев демонстрира това, което сме свикнали да виждаме от него - опит и "хладен" ум, които му гарантираха триумф с единодушно съдийско решение - четете още за абсолютната доминация на Тервел Пулев в Коста Меса

Кубрат Пулев още го може! 

Кобрата впечатли сериозно при завръщането си на ринга. Въпреки че от два дена е болен и дори е обмислял да отмени двубоя си, Кубрат излезе срещу Анджей Вавжик и го прегази в 10-рундов боксов рецитал. 

Пулев изпълни перфектно плана си за сблъсъка, като прати два пъти в нокдаун своя опонент. До нокаут обаче не се стигна въпреки категоричната му доминация - четете повече за юбилейната 30-та победа на Кубрат Пулев на професионалния боксов ринг

Преди галавечерта на братя Пулеви

За Кубрат Пулев това ще бъде 33-и мач при професионалистите. В последния си такъв - на 9 юли 2022 година, той бе победен от Дерек Чисора в Лондон на емблематичната за бокса "O2 Arena". И към момента статистиката му се състои от 29 победи (14 с нокаут) и 3 поражения.

От другата страна стои Тервел Пулев. 40-годишният боксьор ще излезе за трети пореден път на ринга в Калифорния. Последният му мач бе отново в Коста Меса, където той победи Джоел Шойгрийн след 3 рунда, с което боксовият му рекорд се покачи на 17 успеха (14 с нокаут) и 1 загуба.

Пълна бойна карта на галавечерта на Пулеви

Кубрат Пулев vs Андржей Вавржик - тежка категория

Рене Морено vs Джул Олгуйн - супер леко перо

Виктор Славински vs Даръл Харис - супер леко перо

Люк Сантамария vs Камерън Краел - полусредна категория

Тервел Пулев vs Дионардо Майър - тежка категория

Самуел Арнолд vs Андрес Мартинес - супер средна категория

Самуел Паленсия vs Дориан Мендес - супер лека категория

Дан Ернандес vs Пърли Джесъп - лека категория

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички