След три битки в САЩ: Как се справя Тервел Пулев на американска земя?


След три битки в САЩ: Как се справя Тервел Пулев на американска земя?
Снимка: LAP.bg

3435 0

Голямото събитие през уикенда в професионалния бокс определено ще е в Лос Анджелис, САЩ, където Тервел Пулев ще се завърне на ринга. Българинът не е участвал в официален двубой от година и половина, а сега ще се изправи срещу свирепия руснак Сергей Ковальов в главното събитие на галавечерта "TrillerVerz 5".

Всъщност, това ще е четвъртата среща за българина на американска земя от 2018 година насам, а досега Тервел няма загуба. Първата среща бе на 3 март срещу любимеца на Чикаго Скот Фъртел, като противникът бе избран в последния момент. Първоначално на ринга трябваше да излезе Тристан Джеймс, но стриктната боксова комисия не позволи това заради незачетен мач в друг щат.

Фъртел бе с 5 см по-висок от българина, но Тервел го срази пред погледите на брат му Кубрат и носителя на "Златна топка" Христо Стоичков. Това бе осмата му победа и продължи да побеждава с нокаут, но този път технически. Срещата приключи още в първия рунд, след като американецът бе свален три пъти на земята и не успя да продължи.

Пулев отново излезе на ринга в Чикаго само след два месеца, когато премери сили с американеца Армандо Анкоша. Българинът приключи съперника си след само две минути и шест секунди, а победата отново беше с технически нокаут. Това бе 11-ият успех в кариерата на боксьора.

Победа номер 13 за Тервел отново бе в Америка, но този път в щата Калифорния, където победи Мич Уилямс. Това бе най-оспорваната среща на американска земя или поне "нашенецът" не успя да победи с нокаут, а по точки след изиграване на всичките шест рунда. Това бе едва втората среща, която завоюва по точки, но с нея успя да защити титлата на Европейския боксов съюз (EBU) в полутежка категория.

Оттогава българинът влезе в серия от още две победи по точки, преди да бие с технически нокаут Викапита Мероро в Танзания. Това е и последната среща до момента за Тервел, която бе под номер 16.

Всичко за мачовете на Кубрат и Тервел Пулеви!

ВИЖТЕ ОЩЕСтъпка по стъпка - ето как можете да гледате Кубрат и Тервел Пулеви в САЩ

ВИЖТЕ ОЩЕЩе излъчи ли БГ телевизия мачовете на Кубрат и Тервел Пулеви

РЕГИСТРИРАЙ СЕ И ГЛЕДАЙ КУБРАТ И ТЕРВЕЛ ПУЛЕВИ ТУК

 

 

Можете да следите цялата галавечер на Кубрат и Тервел Пулеви НА ЖИВО в Sportlive.bg

Вижте как можем да се регистрираме и абонираме за мачовете на Кубрат и Тервел Пулеви тук! 

ВИЖТЕ ОЩЕКакви са абонаментите във FITE.TV за мачовете на Пулеви 

ВИЖТЕ ОЩЕFITE.TV - пълно ревю, плюсове и минуси 

Можете да четете в Sportlive.bg всички новини за битките на Кубрат и Тервел Пулеви 

ВАЖНОКойто няма възможност да го гледа, може да следи Тервел Пулев срещу Сергей Ковальов НА ЖИВО в Sportlive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички