Антъни Джошуа "приключва с големия бокс"? Залогът е всичко или нищо!


Антъни Джошуа "приключва с големия бокс"? Залогът е всичко или нищо!
Снимка: GettyImages

5426 0

Антъни Джошуа започна "обратния път към върха" през 2023 година. Двукратният световен шампион претърпя тежки поражения от Олександър Усик в два поредни двубоя и започна процес по пълна трансформация, за да се върне към най-силните си дни на ринга. 

Затова и днешният двубой е с изключителен залог за бившия първенец в тежка категория. Първоначално, той трябваше да се изправи срещи Дилиън Уайт, но положителна допинг проба ни лиши от превъзходен сблъсък и сега ще има нов съперник. Преди години обаче, когато Ей Джей трябваше да се изправи за пръв път срещу Кобрата, Пулев в последния момент отпадна заради контузия, а Джошуа се изправи срещу Такам. И победи много трудно. А Роберт Хелениус определено е много опасен боксьор. 

Джошуа - Хелениус НА ЖИВО в DAZN

Намалено влияние върху тежка категория 

Трите загуби на Джошуа (една от Руис, две от Усик) навредиха сериозно на интереса към тежка категория. Това издава дори хонора му - 8 милиона паунда. За пръв път от години "квотата" му пада под 10 милиона паунда.

Нещо повече - интересът към мача му, дори срещу Дилиън Уайт, не беше на ниво. Дори към дуела с Кубрат Пулев - име, което не беше привлекателно за британската аудитория, имаше по-сериозен интерес. 

Без право на грешка 

"Обратният път към върха" трябва да достигне своята кулминация през декември. Всички слухове за тогава са свързани с мега двубой срещу Дионтей Уайлдър в Саудитска Арабия. Няма потвърдена информация за това, но преговорите са в напреднала фаза. Със сигурност обаче битката отпада, ако Антъни Джошуа падне тази вечер в Лондон. 

Джошуа - Хелениус НА ЖИВО в DAZN

Ако загуби от Роберт Хелениус, Ей Джей може да забрави за умопомрачителните хонорари и битките за титли. Вече видяхме, че Джошуа може да загуби от всеки - едно грешно движение, леко подценяване и двубоят приключва (както стана в САЩ срещу Руис). 

Затова и днешният двубой е толкова важен - за Антъни Джошуа и за интереса към тежка категория. Сензация е малко вероятна, но напълно възможна. Затова - насочваме погледите към стрийминг платформата DAZN, която ще излъчи битката в България (линк за гледане). 

Цялата галавечер започва в 21:00 часа, като срещу месечен абонамент потребителите могат да гледат свободно всички събития в DAZN в следващите 30 дни (повече подробности тук). 

Джошуа - Хелениус НА ЖИВО в DAZN

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички