Шефът на WBC: Фюри няма да загуби титлата си заради скандала


Шефът на WBC: Фюри няма да загуби титлата си заради скандала
Снимка: Getty Images/Guliver

2804 0

Световната титла в тежка категория на WBC, която е притежание на Тайсън Фюри, няма да му бъде отнета след появилите се информации за употреба на допинг от страна на британеца. Това заяви президентът на Световния боксов съвет Маурисио Сулайман. По-рано стана ясно, че фермер твърди, че боксьорът му е предложил пари, за да му осигури алиби за положителната допинг проба през 2015.

Фюри и братовчед му Хюи дадоха позитивен резултат за нандролон преди пет години, което те оправдаха с това, че са яли заразено месо от диво прасе. Те твърдяха, че то им е било дадено от фермер на име Мартин Кеърфут. След дълга битка с Антидопинговата агенция на Великобритания двамата боксьори получиха двугодишни забрани и подновиха кариерите си през декември 2017. Днес стана ясно, че Кеърфут твърди, че двамата Фюри са му предложили пари, за да каже, че им е дал месото. Ставало дума за 25 000 долара, които обаче така и не му били платени. Сулайман обаче заяви, че обвиненията "няма да имат влияние" върху властването на Тайсън като шампион.

"Лично аз предпочитам да вярвам на Тайсън Фюри, отколкото на някого, който вече призна, че е излъгал в правни документи, за да бъде облагодателстван финансово. Лицето, което твърди, че е взело пари, за да излъже, трябва да бъде изправено пред съда, по мое мнение, особено когато е чакал пет години, за да разкаже историята си. Второ, по онова време Тайсън не бе въвлечен с WBC, не се би с Кличко за пояса на Световния боксов съвет, а за други титли, така че проблемът не влияе на това, че той в момента е световен шампион в тежка категория на WBC", каза той за The Sun.

Промоутърът на Фюри Франк Уорън пък заяви пред таблоида, че "Тайсън никога не се е срещал с този мъж и историята му е долна лъжа". А дали имаше измама с ръкавиците на Фюри при победата му с технически нокаут над Дионтей Уайлдър вижте в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички