Имаше ли измама с ръкавиците на Тайсън Фюри при победата му над Дионтей Уайлдър? (ВИДЕО)


Имаше ли измама с ръкавиците на Тайсън Фюри при победата му над Дионтей Уайлдър? (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/GettyImages

252578 0

В последните дни в социалните мрежи се завъртя конспирация около ръкавиците на новия световен шампион на WBC Тайсън Фюри, според която британецът си е помогнал за победата чрез измама. Редица видео материали бързо обиколиха света, като част от тях достигнаха до милиони гледания. 

На кадрите от въпросните видеа, за които не е ясно дали са автентични, се вижда, че ръкавиците на Фюри се огъват по твърде нестандартен начин, като се смята, че по този начин британецът е имал преимущество срещу Уайлдър. Тази конспиративна теория обаче бе абсолютно отхвърлена от кътмена на Фюри - Джейкъб Дюран.

Според Дюран, който е бивш кътмен на братята Кличко, подправяне на ръкавиците на боксьорите не е възможно, тъй като това се следи много зорко от комисията в Невада. "Ще ви дам фактите - Държавната атлетическа комисия на Невада е една от най-добрите комисии в света. Те отговарят за ръкавиците, докато не дойде време да бъдат сложени", започна Дюран.

"Нямаше никакво подправяне или каквото и да е друго. Бях там. Това е един голям мит. Не се е случило. Затова са инспекторите - за да следят за спазването на правилника. Нищо от това не се е случило, но е хубаво, че се дискутира. Ще избледнее с времето. Това въобще не е вярно, дори не е близо до истината", добави още кътменът.

Дионтей Уайлдър пък имаше други оплаквания след поражението. Американецът заяви, че е получавал удари от Фюри в задната част на главата, а съдията нищо не е направил (повече по темата четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички