Шампион със сърце на боец: Усик се завърна в Украйна, за да спре Русия


Шампион със сърце на боец: Усик се завърна в Украйна, за да спре Русия
Снимка: Getty Images

15222 0

Милиони жители на Украйна търсят начин да напуснат страната, но не и Олександър Усик. Световният боксов шампион в тежка категория бе извън родината си, но се завърна в Украйна, за да защити страната от руската инвазия.

Докато мнозина напускат пределите на Украйна, Усик намери начин да се прибере от Великобритания, където бе по работа по-рано през седмицата. Усик веднага се обърна към последователите си в социалните мрежи, за да им съобщи, че е отново в Украйна, като призова войната да спре.

"Някои ми писаха, че съм избягал. Не е така, бях по работа, но се върнах, вече съм вкъщи", каза Усик. "Приятели, трябва да се обединим, защото преминаваме през труден момент и съм наистина разтревожен за моята страна и нашия народ. Приятели, трябва да спрем тази война - всички заедно трябва да спрем тази лудост", добави украинецът.

КОНФЛИКТЪТ РУСИЯ - УКРАЙНА В СПОРТА: ВСИЧКО НАЙ-ВАЖНО

Усик, който детронира Антъни Джошуа за световната титла в бокса през септември миналата година, се очаква да излезе за реванш срещу британеца през април. Въпреки това украинският боксьор се прибра в Украйна, където надали ще може да води нормален тренировъчен процес, когато по улиците на страната се водят военни действия.

Олександър Усик обаче призовава войната да спре, тъй като ще доведе единствено до жертви. Другите две украински боксови легенди - братята Владимир и Виталий Кличко, също са много активни в действията срещу руската инвазия. По-големият брат Виталий, който понастоящем е кмет на Киев, обяви, че "нямам избор - излизам да се бия срещу Русия!"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички