Робърт Хелениус се е провалил на допинг тест преди да се бие с Антъни Джошуа, отговорът не закъсня


Робърт Хелениус се е провалил на допинг тест преди да се бие с Антъни Джошуа, отговорът не закъсня
Снимка: Getty Images

1034 0

Изненадваща новина "долетя" за Робърт Хелениус, а именно, че се е провалил на допинг тест преди неотдавнашната си битка в тежка категория с бившия световен шампион Антъни Джошуа. 39-годишният финландец, нокаутиран от Джошуа в седмия рунд в O2 Arena в Лондон на 12 август, се яви като късен заместник на Дилиън Уайт, който също се провали на теста за допинг.

Организаторът на битка Matchroom Boxing потвърди в изявление в Twitter, че Helenius е "отказал неблагоприятна аналитична находка", след като е бил доброволно тестван на 11 август.  "Днес Доброволната антидопингова асоциация (Vada) информира Matchroom и Британския боксов контролен съвет, че Робърт Хелениус е върнал неблагоприятна аналитична констатация като част от случаен антидопингов протокол. Хелениус беше доброволно тестван в петък, 11 август, преди поражението на боеца в тежка категория от Антъни Джошуа в Лондон в събота, 12 август. Резултатът беше известен на Matchroom днес.

Matchroom отлага следващите стъпки на съответните регулаторни органи. Ние решително продължаваме да подкрепяме доброволното антидопингово тестване. Ние се ангажираме да насърчаваме чист и честен спорт за всички спортисти".

Отговорът на Хелениус

Джошуа трябваше да се бие с британския си съперник Уайт в O2 Arena на 12 август, преди последният да даде положителна проба от допинг тест. По-късно Уайт каза, че е бил "шокиран и съсипан", като сега и нещо подобно споделя и Хелениус.

"Искам да кажа нещо много ясно точно сега, без абсолютно никакви изключения. Не съм използвал никакво подобрение на производителността сега или някога. Бях тестван през цялата си кариера. Току-що ми казаха, че съм дал положителна проба за наличие на нестероидно вещество в моя организъм и исках да изпратя незабавно директно съобщение до Антъни Джошуа и феновете на бокса, че не съм мамил и никога няма да го направя. Предлагам да работя доброволно с VADA и BBBofC, за да направя всичко необходимо, за да изчистя името си". Наскоро пък легенда в бокса обясни защо Джошуа няма да се изправи срещу Уайлдър.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички