Пътят към изкуплението на Антъни Джошуа: Затваряне в тъмница и сбогуване с голямата мечта


Пътят към изкуплението на Антъни Джошуа: Затваряне в тъмница и сбогуване с голямата мечта
Снимка: Getty Images

2540 0

Антъни Джошуа иска отново да се превърне в страшилище в бокса. През 2019 г. английският нокаутьор изглеждаше недосегаем, след като натрупа перфектен рекорд от 22 двубоя и впечатляваща колекция от колани, която включваше три от четирите големи световни титли в тежка категория.

Ей Джей победи Дилиън Уайт, Чарлз Мартин, Владимир Кличко, Джоузеф Паркър и Александър Поветкин, за да стане една от най-големите звезди на спорта. Той беше на върха на света.

Въпреки това, забележителното представяне на Джошуа се превърна в опустошително при шокиращото поражение с технически нокаут в седмия рунд срещу Анди Руис. Той спечели обратно коланите си на IBF, WBA и WBO в незабавен реванш, но се бореше да възстанови репутацията си, преди да стигне до поредни загуби срещу Олександър Усик през 2021 г. и 2022 г.

Още: Странни прогнози: Антъни Джошуа "обърка" боксовия свят, говорейки кои ще победят в "Денят на страшния съд"

Пътят на изкуплението за Антъни Джошуа

Антъни Джошуа преследва една голяма цел по пътя си!

След две победи при завръщането си и вече на 34 години, Джошуа е само на една победа от достигането на може би най-вълнуващата битка в бокса – сблъсък със суперзвездата в тежка категория Дионтей Уайлдър.

Той ще се изправи срещу Ото Валин в същата вечер, в която Уайлдър се изправя срещу Джоузеф Паркър в Саудитска Арабия в събота вечер. Преди това обаче той направи няколко важни крачки към изкуплението си.

Трикратен шампион

Още: Сринат ли? Антъни Джошуа спечели психобитката с Ото Валин с това изказване

Джошуа стигна до трудното осъзнаване, че е малко вероятно някога да стане безспорен шампион в тежка категория, въпреки че се стреми да спечели и четирите пояса от години.

След като преодоля загубата на основната си цел в кариерата, роденият в Уотфорд спортист, сега се е насочил към постигането на друго впечатляващо постижение – да стане световен шампион за трети път.

Победите над Валин и Уайлдър със сигурност биха го направили най-добрият в тежка категория без световна титла. А и биха го наредили за потенциална  битка с Усик или сблъсък с WBC шампиона Тайсън Фюри.

"Това вече не е част от плана ми, така че какво следва? Мога да се стремя да стана шампион… Искам да стана трикратен световен шампион в тежка категория, това е основният ми фокус", Джошуа може да го е изключил от амбициите си, но не е изключително да има време да се бие за безспорната титла в тежка категория преди кариерата му да приключи.

Още: Франк Уорън с прогноза: И Дионтей Уайлдър, и Антъни Джошуа може да загубят мачовете си

Нов екип, с който работи

Джошуа прекара по-голямата част от кариерата си – аматьорска и професионална – под ръководството на Роб МакКракен, преди да се разделят след първото му поражение от Усик.

Оттогава британският боксьор работи с Робърт Гарсия и Дерик Джеймс – но той ще има различен треньор в своя ъгъл, когато се изправи срещу Валин този уикенд.

През ноември Джошуа шокира света на бокса, когато обяви, че ще работи с Бен Дейвисън, който е известен с тренировките на Фюри по време на завръщането му. А то включва победа над Валин.

Още: Изненада: Колко пари взе Кубрат Пулев за мача с Вавржик - не е бил най-добре платеният

Кадри на любимеца на феновете в Обединеното кралство, който отприщва жестоки силови удари по време на тренировка, започнаха да циркулират в социалните медии. Освен това накараха феновете да се развълнуват, че Дейвисън може да помогне на Джошуа да се върне към фанатичния стил, който го направи известен.

"Бен печели повече уважение, когато говори за бившите си бойци по този начин. Разгледахме как ще победим Валин и знаем, че той има неща, които може да използва. Промоутърът на Джошуа, Еди Хърн, със сигурност смята, че добавянето на Дейвисън към отбора ще извади най-доброто в AJ.

Затворен в тъмница

Джошуа е използвал и необичайни методи за мотивация

Наред с очевидните неща като поставяне на цели и привличане на нов треньор, Джошуа пробва необичайни неща пътя си към изкуплението. Ей Джей прекара няколко дни напълно сам на тъмно по-рано тази година.

Още: Джошуа трепери: Безмилостният удар на Ото Валин, който за малко да пренапише историята на бокса (ВИДЕО)

През октомври плати 2000 паунда за "убежище в тъмнината", концепция за саморефлексия, която го накара да влезе в затъмнена стая и да изостави всички социални контакти и връзка с външния свят за четири пълни дни.

Джошуа получаваше само храна, като леко отварял вратата, за да я получи, и не получи никаква комуникация по време на престоя, който се надяваше да помогне за изграждането на характера му.

Как и кога да гледаме боксовата галавечер на Антъни Джошуа и Дионтей Уайлдър - Денят на Страшния съд?

Галавечерта "Денят на Страшния съд" ще събере на ринга 16 от най-добрите представители в различните "тежки" категории в бокса. Най-интересните двубои пък са с участието на Антъни Джошуа и Дионтей Уайлдър, които един след друг ще се изправят съответно срещу Ото Валин и Джоузеф Паркър. 

Още: Гледай Антъни Джошуа - Ото Валин НА ЖИВО - ето как и кога!

Гледайте Джошуа - Валин и Уайлдър - Паркър с абонамент в DAZN

Паметната галавечер на Джошуа и Уайлдър ще се излъчат в България, но не и от българска телевизия. Родните фенове на бокса имат възможност да гледат целия боксов спектакъл в събота вечер с регистрация и абонамент в DAZN (линк към платформата). 

Събитието е част от "pay-per-view" програмата на компанията, като цената за България е най-ниска в световен мащаб - 29.99 лева. Повече информация за излъчването и абонаментните планове за галата на Джошуа и Уайлдър тук!

"Ти си бита карта" - тежка закана срещу Антъни Джошуа, на която той отговори смразяващо (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички