Пулев спаси живота на Мир! Трябваше ли съдията да спре мача ТУК? (ВИДЕО)


Пулев спаси живота на Мир! Трябваше ли съдията да спре мача ТУК? (ВИДЕО)
Снимка: колаж: SportLive.bg; снимки: Lap.bg, Getty Images

27491 0

Вече часове след победата на Кубрат Пулев над Франк Мир на Triad Combat, все още един от най-обсъжданите факти е този, че сблъсъкът приключи твърде бързо, а разликата между двамата е била твърде голяма. А обвиненията към съдията на ринга сават все по-големи.

Както е известно, Дан Миралиота бе арбитърът там. Недоволството спрямо него е свързано с това, че всъщност той се е забавил твърде много, преди да прекрати мача. Доста секунди преди да го стори се виждаше как американският състезател едва се държеше на краката си.

Той не се строполи на ринга, но вървеше много трудно и си личеше, че не е адекватен. И всичко това още по време на мача. През това време Пулев реагира леко разколебано, за няколко секунди спря да удря опонента си, след това отново посегна, а накрая тотално се оттегли.

Кобрата го стори, въпреки че не бе спрян от рефера. Мнозина определят това му спиране като животоспасяващо за Мир, тъй като българинът можеше много сериозно да го нарани и да вкара жестоки удари, просто защото съперникът бе изцяло неспособен да се защити.

Дори се стигна дотам, че един от коментаторите на събитието да изкрещи: "Той е аут! Какво прави Миралиота? Той е аут! Този сблъсък приключи". Истината обаче е, че закъснението на съдията на ринга бе огромно, а Кобрата имаше неточен ъперкът, с който можеше да прати Мир в болница (ВИДЕО).

В ММА е практика единият боец да нападне още по-ожесточено съперника си, когато той покаже, че е неадекватен и е близо до това да припадне. Това се прави с цел застраховка за "вече поднесения" успех и е като хищнически инстинкт за състезателите по смесени бойни изкуства. Късмет за Мир в случая, че Кубрат не е такъв.

Масовото недоволство към сцените от края започна веднага след сблъсъка. Можете да видите и някои от опустошителните реакции след Пулев - Мир, сред които внушителното "можеше да го убие".

На кадрите във видеото по-долу се вижда точно моментът, в който Мир става неадекватен и съдията е длъжен да се намеси!

Можете да видите и четете всяка информация за сблъсъка Кубрат Пулев - Франк Мир в SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички