Пулев - Джошуа: Защо българска телевизия не излъчи мача?


Пулев - Джошуа: Защо българска телевизия не излъчи мача?
Снимка: Lap.bg/ Mandatory credit: Mark Robinson and Dave Thompson/Matchroom Boxing

8991 0

Емоциите от опита на Кубрат Пулев да се качи на световния връх в професионалния бокс все още не отшумяват, а отзвукът от представянето му срещу Антъни Джошуа е сериозен. Най-големият въпрос, който продължава да тревожи българските фенове на спорта, е защо те бяха лишени от възможността да гледат двубоя Пулев - Джошуа по телевизията. 

Както е известно, дуелът за световната титла беше излъчен от DAZN - новата стрийминг платформа за спорт. Тя влезе у нас на 1-и декември именно за зрелището между Ей Джей и Кобрата, като през декември ще излъчи още двубоите на Генади Головкин и Канело Алварес.

Българска телевизия така и не се сдоби с правата за предаване на битката и милиони бяха възмутени. Основните коментари бяха насочени към платените канали у нас, които всеки месец взимат абонамент за своето съдържание, но не е било предавано единственото спортно събитие, което интересувало цяла България. 

По информация на Sportlive.bg, поне две телевизии са се опитали да вземат правата за излъчване на боксовата среща между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа. Имало е и конкретни оферти, но компанията, държаща правата за излъчване у нас, е отказала всички предложения. Опити са правени до последно, включително дни преди самия двубой, но те са били неуспешни. 

Целта на DAZN е да се наложи не само на основни пазари в Европа и света, но компанията иска да навлезе по-сериозно и на българския пазар, макар и да не е сравним с по-големи маркети като тези в Западна и Централна Европа.

И стрийминг гигантът не мисли да спира с мача Пулев - Джошуа, а ще продължи да излъчва уникално съдържание у нас. Сумата на абонамента към настоящия момент е 2.99 лв на месец. 

Може да се запознаете с всички предимства и недостатъци в специалното ни ревю на DAZN - новата стрийминг услуга в България

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички