От щаба на Антъни Джошуа се надяват на битка с Кубрат Пулев до края на годината


От щаба на Антъни Джошуа се надяват на битка с Кубрат Пулев до края на годината
Снимка: Guliver/GettyImages

2422 0

Продължава да е неясна датата за дългоочаквания за всички български фенове двубой между Антъни Джошуа и Кубрат Пулев. Първоначално срещата бе официално обявена за 20 юни, но заради пандемията от коронавирус бе отложена за юли. Тази дата обаче съвсем не е сигурна, тъй като не е ясно как ще се развие ситуацията и дали ще е възможно и тогава двамата да се изправят един срещу друг.

"За тази година има насрочени много големи двубои - Джошуа - Пулев, Дерек Чисора - Олександър Усик и Дилиан Уайт - Александър Поветкин. Ще бъде много трудно от финансова гледна точка те да се проведат без публика. Със сигурност, когато получим разрешение, някои срещи може да се състоят при закрити врата, но ще трябва да видим колко време ще може да продължи това", коментира Франк Смит, изпълнителен директор на агенцията "Matchroom Boxing, която представлява Антъни Джошуа.

От щаба на британеца все пак се надяват срещата да се организира до края на годината. Припомняме, че официално боксът във Великобритания е забранен до края на юли. А очакванията са първите срещи след това да са без фенове, нещо, на което Джошуа не би се съгласил. "Не знам дали ще може да има мачове с публика през декември, или ще можем да имаме достатъчно голям брой запалянковци на тях. Може да получим разрешение да използваме 50 процента от капацитета на съоръженията, може да бъдат до 5000 души, а това е големият въпрос в момента", допълни Смит.

"Надавам се, че Джошуа ще се боксира тази година. Разглеждаме няколко различни възможности. Поддържаме връзка и с Тотнъм, но става по-трудно заради очакванията за по-натоварена футболна програма през есента, а и не знаем какво въобще би могло да стане с публиката. Можем да потърсим вариант с по-малки зали в зависимост от ситуацията. Трудно е да се вземе решение в момента, защото нямаме раална представа какво ни очаква", каза още той. А с кои бойци иска да се боксира Пулев след мача с Джошуа вижте тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички