Най-важният фактор, донесъл впечатляващия успех на Кубрат Пулев срещу Фюри


Най-важният фактор, донесъл впечатляващия успех на Кубрат Пулев срещу Фюри
Снимка: БГНЕС

10939 0

Шумът от победата на Кубрат Пулев срещу Хюи Фюри все още е много силен, след като българинът беше безапелационен срещу английския представител и, въпреки че не го нокаутира, както Кобрата се изрази, го малтретира. Българинът беше зашеметяващ в завръщането си на ринга и напълно заслужено се поздрави както с успеха, така и с мястото на официален претендент на IBF. Но кой беше най-важният фактор при победата Кубрат Пулев?

Хюи Фюри проговори след мача и беше категоричен, че аркадата, която беше получил преди няколко седмици и Пулев "отвори" с мощен удар във втория рунд, е основната причина да загуби. Но не това реши финалния изход от сблъсъка в тежка категория, а изумителната физическа форма на българския боксьор.

Кубрат не се беше качвал на професионалния ринг повече от година и половина, след като контузия го извади от битката с Антъни Джошуа. Последният му мач беше в началото на 2017 година срещу Кевин Джонсън в София, а тогава формата му не беше особено добра. С невероятна и всеотдайна работа по време на лагерите в Белмекен и Берлин, Пулев отслабна сериозно (със 7 килограма в сравнение с предишния си двубой) и влезе в най-добрата форма в своята кариера. И това беше затвърдено на ринга в зала "Арена Армеец".

Когато настъпиха последните рундове, Кубрат Пулев беше във видимо по-добро състояние. Независимо че в 8-ата част Фюри нанесе най-тежкия си удар, Кобрата дори не трепна, а след това прегази своя съперник. Единствената причина да не се стигне до нокаут в последните рундове беше фактът, че младокът търсеше постоянно клинч, излежаваше се на въжетата и просто странеше от Кобрата, ясно осъзнал, че ще загуби битката. Да, българинът допусна не малко грешки, най-вече заради липсата на рутина на ринга в последните две години, но той очевидно беше готов за 12-рундова битка, а след като приключи мачът изглеждаше така, че може да изкара още един пълен двубой. Физиката на Пулев беше най-впечатляващият и най-важен фактор за успеха му срещу толкова сериозен съперник. И, докато Фюри даваше мило и драго мачът да приключи час по-скоро, българският боксьор нямаше нищо против да остане на ринга, докато не прати съперника си на земята.

Да, аркадата определено наклони везните в полза на Пулев - изключително трудно е да се биеш срещу толкова силен съперник без да виждаш с едното око. Но Фюри беше изморен и немощен в края на мача, докато Пулев го налагаше до самия край. И именно физиката беше най-важният фактор, донесъл успеха и претендентското място на Кобрата. А колко сериозна е физическата трансформация на Пулев и какво каза по този повод той четете в този материал на Sportlive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички