След три боя с Фюри: Дионтей Уайлдър се натиска за четвърти мач


След три боя с Фюри: Дионтей Уайлдър се натиска за четвърти мач
Снимка: Guliver/GettyImages

1964 0

Американският боксьор Дионтей Уайлдър обяви, че има "реален шанс" да се изправи за четвърти път срещу шампиона на Световния боксов съвет (WBC) Тайсън Фюри, който му отне шампионския пояс. Циганския крал спечели трилогията с две победи и един равен мач, но Уайлдър иска пак да се опита срещу британеца.

"Мисля, че има реален шанс за четвърти мач. Боксът е бизнес, много хора смятат, че е спорт, но не е. Супертежката категория е много малка. Все още съм голяма фигура в бокса, особено в САЩ. Докато оставаме в една категория и се бием, тогава защо не? Всичко върви към това", каза Уайлдър пред Sky Sports.

Изказването на Уайлдър идва броени часове след като Тайсън Фюри обяви, че битката с Антъни Джошуа пропада. Фюри планираше да се боксира с Джошуа на 3 декември, но даде ултиматум на Ей Джей да подпише договора за мача най-късно до понеделник - нещо, което бившият световен шампион очевидно не е сторил.

Сега Фюри на практика е без съперник за следващия си мач, а Бронзовия бомбардировач изглежда като една от възможностите. Друг потенциален съперник е Джо Джойс, който наскоро нанесе първата загуба с нокаут на бившия световен шампион Джоузеф Паркър. Джойс няма загуба на ринга и вече поиска мач срещу Фюри или Олександър Усик.

Промоутърът на Тайсън Фюри смята, че Джойс е способен да победи световния шампион Олександър Усик.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички