Легендите на бокса се събраха в чест на "златния" Георги Костадинов (СНИМКИ)


Легендите на бокса се събраха в чест на "златния" Георги Костадинов (СНИМКИ)
Снимка: Българска федерация бокс

2342 0

Емоционално, с много усмивки, закачки и позитивна енергия - така премина честването, организирано от Българска федерация по бокс, по повод 50-годишния юбилей от златния медал, спечелен от Георги Костадинов на Игрите в Мюнхен 1972 в категория до 51 кг. Редица легенди на българския бокс, олимпийски, световни и европейски медалисти, се събраха в Музея на спорта, за да почетат своя добър приятел.

„Благодарен съм на всички, че се събраха заради мен, за да се видим и още един път да си покажем взаимно уважение. Това, че толкова хора дойдоха тук, ме прави истински горд. С този златен медал бе поставено началото на олимпийските титли, които спечелихме в бокса през годините“, каза развълнуван и с насълзени очи Георги Костадинов.

Легендата получи плакет от името на БФБокс, връчен му от президента на федерацията Красимир Инински. „Вълнувам се, защото пред нас стои една истинска легенда. Георги Костадинов е емблема на българския бокс. Радвам се, че успяхме да съберем на едно място толкова много история. Щастлив съм, че и Стойка Кръстева е тук, защото така, един до друг застават първият и последната, засега, олимпийски шампиони на България в бокса“, каза от своя страна Инински.

Поздравления бяха изказани от легендата на леката атлетика и заместник-председател на Българския олимпийски комитет БОК – Йорданка Благоева, както и от зам.-министъра на спорта Петър Георгиев. Разбира се, не бе пропуснат и настоящият треньор на женския национален отбор Ангел Ангелов. Той получи плакет за сребърния медал, който спечели на Игрите в Мюнхен, в категория до 63.5 кг.

Още новини за бокс четете в SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички