Кубрат за Джошуа: Няма как да се уплаша, аз искам такъв мач и ще има


Кубрат за Джошуа: Няма как да се уплаша, аз искам такъв мач и ще има

2519 0

Кубрат Пулев заяви, че не се е уплашил от Антъни Джошуа и такъв бой ще има. Кобрата получи контузия непосредствено преди двубоя и се отказа от битката в Кардиф на 28 октомври. Българинът допълни още, че контузията е специфична и, ако е искал само парите, щял да излезе на ринга срещу трима като Джошуа. 

"Поводът (б.а. - брифингът) не е лош, да не казвате, че пак се прибирам тайно от някой. Контузията си е контузия, но по-конкретно мога да кажа, че се получи при един от спарингите. Разтегна се нещо като сухожилие, изчакахме да мине, но не стана така", започна боксьорът, който се оттегли от втория си шанс да се бие за световната титла.

"Лекарят каза, че има леко разкъсване, след това тренирах една седмица без спаринги. Пих определени медикаменти, за да се възстановя за няколко дни, но за съжаление не се получи така. В крайна сметка, не можах да се възстановя толкова бързо. Основното време за подготовка го прекарах малко като почивка", с разочарование продължи Пулев.

"През цялото време правих специално възстановяване, но всяко нещо си иска своето и не може да се претрупа. Това не е мач за държавно първенство, а за световна титла и аз изисквам да покажа максимума от себе си, а сега няма да мога. Затова и преценихме да откажем мача за по-късен етап.

Това е много специфична контузия, която никога не съм имал. Боли при определени удари, иначе и преди се чувствах добре. Аз не съм спирал да бъда в залата, но ще правя още физическа подготовка без тези специални удари и упражнения. Смятам, че не трябва оперативна намеса, а ѝ трябва време. Според лекаря, ще отмине за около 4 седмици, въпросът е след това да не създава проблеми", по-конкретен бе Пулев относно травмата, която му попречи да се изправи за титлата.

Той отново повтори думите си към Джошуа, който заяви, че не би се отказал заради подобно нещо: "Неведнъж съм играл с контузии, повече пъти от него. Всички треньори, с които съм работил много добре знаят, даже са ми казвали да си кажа на време, ако нещо ме боли, много пъти съм изчаквал да отминат от само себе си. Но сега не е точно така.

Няма как да се уплаша, аз искам такъв мач и ще има. И в негов интерес е също, и в мой. Смятам да се подготвя много добре и да го победя. Относно нападките, не се притеснявам, мога да изляза с контузия срещу трима като Джошуа, ако искам парите. За мен е важна победата, не олимпийския принцип. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички