Кубрат Пулев проговори след контузията: Всеки би взел милионите - не и аз


Кубрат Пулев проговори след контузията: Всеки би взел милионите - не и аз
Снимка: БГНЕС

4661 0

Най-добрият български боксьор Кубрат Пулев най-накрая проговори за контузията, която отмени двубоя му срещу Антъни Джошуа за световната титла на IBF. Заради това той губи и статута си на претендент за титлата и през 2018 година отново ще трябва да се бори за него.

Той коментира, че от лагера му са направили всичко по силите си, за да подобрят здравословното му състояние, но това се е оказало невъзможно. Въпреки това той обеща, че отново ще се върне, за да търси мач за световната титла. Ето и какво написа той във "Фейсбук":

Здравейте, приятели!

Наясно съм, че новината за моята контузия и последвалата отмяна на мача между мен и Антъни Джошуа за световната титла ви е изненадала.

Не ми бе лесно да взема това решение! Знам, че на мое място почти всеки друг би избрал да се качи на ринга в Кардиф въпреки всичко и да прибере няколко милиона.

Всеки друг, но не и аз!

В моя живот и в моя свят не всичко е пари. Научил съм, че човек влиза в битка за да я спечели. Разбрал съм, че независимо от превратностите на живота човек не бива да изневерява на своите убеждения.

Антъни Джошуа трябва да защитава световните титли срещу здрав съперник и аз се радвам, че той вече има такъв.

Аз оставам още по жаден за тази битка и смятам, че е само въпрос на време. Именно подобни предизвикателства карат сърцето ми да бие силно и да усещам че съм истински жив. В период от една седмица опитахме всичко за да оздравим контузията, но всяко нещо си иска своето.

Приемам го, като знак. Щом Бог така е решил, значи така е трябвало да стане. Все така ще бъда себе и няма да предам принципите си. Няколко милиона повече няма да ме направят нито по-богат, нито по-щастлив.

Моето богатство е безрезервната обич на българския народ, от който винаги черпя сила и вдъхновение и който ми дава смисъл на всичко което правя!

Благодаря от сърце на всички българи за вярата и подкрепата! Те значат много за мен, особено в момент като този!

Продължаваме напред!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички