Кубрат Пулев отговори на Джошуа и на критиките по свой адрес


Кубрат Пулев отговори на Джошуа и на критиките по свой адрес
Снимка: БГНЕС

3974 0

Най-добрият български боксьор Кубрат Пулев отговори на критиките по свой адрес след отказването му от мача срещу Антъни Джошуа. В личната си страница във Facebook Кобрата публикува обяснение, като не остана длъжен и на Джошуа, който по-рано обяви, че той не ми отказал бой заради подобна контузия. "Смятам, че държа много на болка и със сигурност повече пъти от Джошуа съм играл с най-различни контузии и здравословни проблеми", споделя българинът.

Мачът между двамата бе насрочен за 28 октомври, но две седмици преди него стана ясно, че здравословното състояние на Кубрат не му позволява да излезе на ринга. В крайна сметка не негово място в Кардиф ще излезе Карлос Такам. 

Ето и пълния текст на публикацията:

Здравейте, приятели!

В последните дни чух и прочетох критики по свой адрес, включително и от Антъни Джошуа. Едва ли не, че контузията ми е дреболия и че отказването ми от битката за световната титла в Кардиф е моя прищявка. Всяка контузия е абсолютно различна и не може да се сравнява, още повече с контузията на друг човек. Никога не съм бил лигльо. Даже напротив. Смятам, че държа много на болка и със сигурност повече пъти от Джошуа съм играл с най-различни контузии и здравословни проблеми. За мача срещу Кевин Джонсън тренирах през цялото време с болезнена контузия на петата, която ми беше ограничила движенията, но не съм и гъкнал. Срещу Дерек Чисора, в седмицата преди мача, бях зле, с висока температура, но не отложихме двубоя, въпреки, че 4 дни преди да изляза на ринга, треньорът ме попита, дали не искам да го отложим. Казах: “Абсурд, ще се справя!”Травмата в момента не ми позволява да се подготвя пълноценно, камо ли да стъпя на ринга по този начин. Това е контузия, която може да доведе до много сериозни усложнения. Разбирам, че всеки иска да му е лесно, но аз няма да предоставя тази възможност. Напротив!Знам, че рано или късно, пътищата ни ще се пресекат отново и тогава ще бъда здрав и добре подготвен и ще изляза, за да побеждавам!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички